Å dø i Madrid

This slideshow requires JavaScript.

Den kanskje beste kreative dokumentarfilmen om den spanske borgerkrigen, sammensatt av unikt arkivmateriale med politisk relevante og gripende poetiske kommentarer.

Under dekke av å skyte en kortfilm «For Spania» klarte regissøren Frédéric Rossef å få tillatelse til å besøke Spania som lå under et fascistisk diktatur i 1963. Resultatet ble en dokumentarfilm om den spanske borgerkrigen som har en sjelfull og seriøs atmosfære med et underliggende budskap.

Rossif bruker dokumentarfilmens virkemidler på en utmerket måte til å lage en film som spiller på følelser. Samtidig er Å dø i Madrid en veldig interessant dokumentar som oppsummerer en viktig konflikt i det tjuende århundre, en konflikt som bærer kimen i seg til den andre verdenskrig og den kalde krigen.

Å dø i Madrid, en film som først og fremst er en antikrigs- og antifascistisk film skutt midt i hjertet av Europa.

 

Filmen vant BAFTA prisen og ble nominert til Oscar for beste dokumentarfilm.

Den spanske borgerkrigen

Originaltittel: Mourir à Madrid

Sjanger: Dokumentar

Nasjonalitet: Frankrike

Produksjon: Ancinex, 1963

Spille­tid: 70 minutter

Språk: Fransk (Engelsk undertekst)

Regi: Frédéric Rossif

Med: Joan Carles Suau, Eric Francés, Monika Kowalska og Chani Martín

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Spesialarrangementer 2016 | Movies on War filmfestival | Movies on War filmfestival - […] og i poetiske skildringer. Innen sistnevnte kategori finnes det tre fremstående klassikere, Frédéric Rossifs dokumentarfilm Mourir à Madrid, Joris…
Designet av Eivind Høimyr | Basert på Aggregate theme av Elegant Themes | Google+