Agnus Dei (Les Innocentes)

This slideshow requires JavaScript.

Håp, frykt og skam vil bevege deg i Agnus Dei. En tilbakeholden film hvis styrke ligger i dens omsorgsfulle oppbygging med en utpreget sans for mysterier.

Filmen er basert på Røde Kors-legen Madeleine Pauliac som bistod fødsler i et nonnekloster under andre verdenskrig. Ja, det er den: «De gravide-nonnene-filmen», men det  bemerkelsesverdige er hvordan denne filmen med sin takt, intelligens og finmaskede karakterstudier undersøker hver moralske krok i dette utenkelige scenariet.

I filmen er det den franske doktoren Mathilde kommer til det polske klosteret. Nonnene røper motvillig at sovjetiske soldater tvang seg inn og påførte nonnene en unevnelig vold som etterlot 7 gravide. De vil ha hjelp til å føde for deretter å adoptere barna bort slik at deres store skam ikke blir kjent. Filmmanuset tar seg tid til å utforske alle moralske, åndelige og institusjonelle lag i denne situasjonen. Hvor det nettopp blir skammens etsende natur som filmen gir oss et portrett av.

Mens fargene i filmen er holdt i en dempet, melankolsk palett som passer det enkle klosterlivet, etterlater filmen en ny og frisk forståelse for vår kapasitet til å respondere på lidelse knyttet til konflikt mellom godt og vondt.

Trailer

Åpningsfilm

Tittel: Agnus Dei (Les Innocentes)

Sjanger: Spillefilm, Drama

Nasjonalitet: Frankrike/Polen

Produksjon: Eric Altmayer, Nicolas Altmayer. Medprodusent; Eliza Oczkowska, Klaudia Smieja, 2016

Spille­tid: 115 minutter

Språk: Fransk/Polsk/Russisk (Engelsk undertekst)

Regi: Anne Fontaine

Med: Lou de Laage, Agata Buzek, Agata Kulesza og Vincent Macaigne

Format: DCP

Designet av Eivind Høimyr | Basert på Aggregate theme av Elegant Themes | Google+