Barneraneren

This slideshow requires JavaScript.

Utgangspunktet for Barneraneren høres ut som premisset for en situasjonskomedie: Etter å ha blitt dømt for medvirkning til ran må 15 år gamle Noah flytte fra Haugenstua i Groruddalen, hvor han har vokst opp sammen med sin mor, til sin far på Bekkestua i Bærum.

Likevel er ikke dette en film om kulturkræsj mellom øst og vest, men en stilsikker og kontemplativ dokumentar som bruker spillefilmvirkemidler til å tegne et åpenhjertig portrett av en tenåring som slites mellom ulike definisjoner av lojalitet, ambisjoner og egen identitet.

Filmskaper Jon Haukeland har fulgt Noah og kameratene på Haugenstua siden 2014, og skildrer deres sterke bånd til hjemstedet, lokalmiljøet og hverandre på en måte som gjør det lett for publikum å leve seg inn i hovedpersonens indre kvaler. Ved hjelp av flue-på-veggen-opptak og velspilte rekonstruksjoner har Haukeland laget en vakker og ettertenksom film om opplevelsen av å befinne seg midt mellom barndommens ubekymrede lek og voksenverdenens tyngende ansvar.

Jon Haukland, regissør, dramaturg og journalist vil presentere filmen. Han har bl.a. laget de kritikerroste filmene Før bombene falt (1999), Reunion – ti år etter krigen (2011) og Mannen som elsket Haugesund (2003).

Trailer

Ungdom

Sjanger: Dokumentar, Hybrid

Nasjonalitet: Norge

Produksjon: Ingvild Giske, 2016

Spille­tid: 100 minutter

Språk: Norsk

Regi: Jon Haukeland

Med: Noah, Tim, Hachim

Designet av Eivind Høimyr | Basert på Aggregate theme av Elegant Themes | Google+