De forviste

This slideshow requires JavaScript.

To spanske soldater som holder vakt ved en utpost under den spanske borgerkrigen oppdager en skadet og utarmet polsk kvinne. De bringer henne i sikkerhet men må ta stilling til om de skal overlevere henne til sin kommandant eller holde henne skjult.

Under den spanske borgerkrigen blir Teo forvist til et øde fort i fjellene. Hans kollega, Silverio, som allerede har vært der en stund, blir hans eneste selskap de neste seks månedene. De to er svært forskjellige, og i det bittelille fortet er det lett å gå hverandre på nervene. En dag finner Silverio den unge soldaten Zoska, fra de internasjonale brigadene, liggende halvdød ved bekken. Han tar henne med til fortet for å pleie henne. Deretter vil han overlevere henne til hovedkvarteret for å bli skutt.

En borgerkrig utfordrer menneskelighet og solidaritet. Silverio og Teo står ovenfor den vanskelige beslutningen om å ofre sin politiske ideologi for å redde et menneskeliv. Dette er et dilemma som ikke bare tilhører disse to mennene; det reflekterer livet de siste fire tiårene etter borgerkrigen i Spania da folk måtte ta et valg mellom å love troskap til regimet eller å risikere politisk forfølgelse. En vakker og rørende film.

Trailer

Den spanske borgerkrigen

Originaltittel: El Destierro (The Exile)

Sjanger: Drama, Krig

Nasjonalitet: Spania

Produksjon: The Legal Company, Africanauan, Strange Friends, 2015

Spille­tid: 87 minutter

Språk: Spansk (Norsk undertekst)

Regi: Arturo Ruiz Serrano

Med: Joan Carles Suau, Eric Francés, Monika Kowalska og Chani Martín

Designet av Eivind Høimyr | Basert på Aggregate theme av Elegant Themes | Google+