Jenter for Norge

This slideshow requires JavaScript.

Jenter for Norge er en dokumentarserie om Norges eneste spesialstyrke for kvinner.

60 jenter konkurrerer om en plass i Norges eneste spesialstyrke for kvinner. Men bare et fåtall klarer opptakskravene. Elitesoldater fra Forsvarets spesialkommando trener jente-troppen i å overleve, håndtere dødelige våpen og hoppe i fallskjerm for å bli godkjente jegere. Jentene skal bli like tøffe som gutta.

Etter et tøft halvår er det kun 11 jenter igjen som får fortsette opptreningen. Jentene øver på nærkamp, de blir vekket midt på natta, og de skal på en lang og tung vinterøvelse. I tillegg må alle bestå det tøffe pakningsløpet. Vi følger forsvarets nyopprettede jentetropp gjennom hele opptreningsåret.

Målgruppa for denne visingen er ungdommer på videregående skole. De må snart ta stilling til om de vil inn i Forsvaret eller ikke. Etter visningen av «Jenter for Norge» samler vi derfor troppen til debatt om den allmenne verneplikten. I panelet sitter Tom Haakenstad, journalist i NRK, Kari Ness fra Internasjonal kvinneliga for fred og frihet og Rine NN, løytnant, troppsjef i Jegertroppen Forsvarets spesialkommando.

Debatten ledes av Gunnar Østmo, samfunnsredaktør i Østlendingen

Teaser

Ungdom

Sjanger: Dokumentar

Nasjonalitet: Norge

Produksjon: NRK, 2016

Spille­tid: 69 minutter

Språk: Norsk

Regi: Frode Meskau

Designet av Eivind Høimyr | Basert på Aggregate theme av Elegant Themes | Google+