Snowden

This slideshow requires JavaScript.

 

Den Oscar-vinnende regissøren Oliver Stone har filmatisert den fasinerende og sanne historien om Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt) som ble en av verdens mest ettersøkte menn da han avslørte at NSA overvåket privatpersoner ulovlig. Dette er hele historien om hva, hvorfor og hvordan han gjorde det han gjorde.

Filmen starter på et hotellrom i Hong Kong i 2013 hvor Edward Snowden møter The Guardian journalistene Glenn Greenwald og Ewen MacAskill for å overlevere hemmeligstemplet informasjon om CIA og NSAs overvåkningsmetoder. Historien går så tilbake i tid og skildrer Snowdens vei opp i CIA-systemet som ung, talentfull hacker, som etter hvert får en følelse av at det han blir satt til å gjøre er ulovlig og umoralsk. Gjennom skildringer av samliv med kjæreste, stadige flyttinger og hemmelighold får vi en bredere innsikt i hva som står på spill for Snowden når han velger å bli varsler.

Joseph Gordon-Levitt spiller godt i en rolle der behersket underspill er viktig. Han matcher godt det mediebildet vi kjenner av Edward Snowden, samtidig som hans motiver og idealisme forklares på en forståelig og troverdig måte.

«Dette er en film med nerve som lykkes med å skildre den kompliserte overvåkningsaktiviteten», skriver Erlend Loe i Aftenposten.

Trailer

Propagandakrig

Sjanger: Biografi, Drama, Thriller

Nasjonalitet: Tyskland/USA

Produksjon: Open Road Films, Endgame Entertainment, 2015

Spilletid: 134 minutter

Språk: Engelsk

Regi: Oliver Stone

Med: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Scott Eastwood, Nicolas Cage, Timothy Olyphant, Melissa Leo, Rhys Ifans og Tom Wilkinson.

Format: DCP

Designet av Eivind Høimyr | Basert på Aggregate theme av Elegant Themes | Google+