a_thousand_cuts_2_t670
a_thousand_cuts_2_t670
a-thousand-cuts
a-thousand-cuts
thousand-cuts
thousand-cuts

A Thousand Cuts

Fillipinene, USA | 2020 | 109 minutter

Visninger

Intro
20/11, 20:30
Elverum Kulturhus - Veslestua
Intro
20/11, 11:30
Elverum Kulturhus - Storstua

Omtale

Se filmen om årets fredsprisvinner Maria Ressa og hennes kamp for pressefriheten.

Hvor mange og hvor dype kutt tåler et demokrati før det segner om? Maria Ressa er grunnlegger av den filippinske avisen Rappler, og ble kåret til årets viktigste person av Time Magazine i 2018. Etter at president Duterte kom til makten i 2016 har både Ressa og avisa mildt sagt hatt mye å gjøre. Duterte selv beskriver både Maria og avisa som løgnaktige og svikefulle, og går langt i å oppfordre tilhengerne sine til å løse problemet med de illojale avisfolkene en gang for alle. Ressa vet at hun ikke er trygg, men lar seg ikke skremme til taushet.

I løpet av dokumentaren blir vi godt kjent med Maria gjennom arbeidet hennes i avisa. Vi får også følge med på noen av hennes utallige reiser til utlandet når hun blir invitert for å snakke om menneskerettighetssituasjonen på Filippinene. Samtidig løftes filmen av de mange frodige bikarakterene, blant andre den tidligere politimesteren som stiller som kandidat i lokalvalget. Lojal til Duterte og med en undertrykket drøm om å stå på scenen som popstjerne bidrar han med et morsomt, om enn ganske tragisk , tilsnitt til filmen.

A Thousand Cuts er obligatorisk for alle som er opptatt av pressefrihet og stormannsgale presidenter – med eller uten hentesveis!
– FFS

Trailer

Billetter

Fakta

Tema: Pressefrihet

Sjanger: Dokumentar

Nasjonalitet: Fillipinene, USA

Spilletid: 109 minutter

Språk: Engelsk

Regi: Marina S. Diaz

Med: Maria Ressa

Aldersgrense: 12 år

Visninger

Intro
20/11, 20:30
Elverum Kulturhus - Veslestua
Intro
20/11, 11:30
Elverum Kulturhus - Storstua