anotherdayoflife_08
anotherdayoflife_08
anotherdayoflife_09
anotherdayoflife_09
another-day
another-day
another-day2
another-day2
another-day3
another-day3

Another Day of Life

Polen, Spania, Tyskland, Belgia, Ungarn | 2018 | 85 minutter

Visninger

Intro
16/11, 21:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Omtale

Bli med til mørkets hjerte, Angola 1975, i en heseblesende animert dokumentarfilm om den legendariske krigsjournalisten, essayisten og forfatteren Ryszard Kapuściński.

Warszawa, 1975. Ryszard Kapuściński er en briljant og erfaren journalist, en idealist og en venn av tapte saker og revolusjoner. Han arbeider for det polske nyhetsbyrået PAP (Polska Agencja Prasowa) der han overbeviser sin sjef om å bli sendt til Angola hvor det foregår en blodig borgerkrig i forbindelse med landets frigjøring fra Portugal. Han begir seg ut på en reise som mer eller mindre fremstår som en selvmordsaksjon, til hjertet av borgerkrigen. Der bevitner han nok en gang de grusomme resultatene av krig og han kjenner på en følelse av en hjelpeløshet, tidligere ukjent for han. Angola vil forandre ham for alltid: Det var en reporter som forlot Polen, men det var en forfatter som kom tilbake.

Another day of life er en gripende historie om en tre måneder lang reise som den verdenskjente reporteren Ryszard Kapuściński tok gjennom det krigsherjede Angola, hvor frontlinjene endret seg som et kaleidoskop fra en dag til den neste. Filmen er basert på Ryszard Kapuścińskis bok  Atter ein dag – Angola 1975 som kom på norsk i 2008 oversatt av Michael Selberg.

Trailer

Billetter

Fakta

Tema: Krigsreporter

Sjanger: Krig, Thriller, Biografisk

Nasjonalitet: Polen, Spania, Tyskland, Belgia, Ungarn

Spilletid: 85 minutter

Språk: Engelsk, portugisisk, polsk, Spansk

Regi: Raúl de la Fuente, Damian Nenow

Med: Miroslaw Haniszewski, Vergil J. Smith, Tomasz Zietek, Olga Boladz, Rafal Fudalej

Aldersgrense: 12 år

Visninger

Intro
16/11, 21:00
Elverum Kulturhus - Storstua