Årets konkurranseprogram er klart!

 

De ni nominerte filmene til årets konkurranseprogram er klare!

For tredje år på rad arrangerer Movies on War en konkurranse for å støtte opp om produksjonen og utforskningen av temaene krig og konflikt, fred og forsoning, med filmer under 60 minutter i lengde. En viktig del av programmet er at tidsvitner og filmskapere skal være tilstede for å møte både publikum og hverandre under festivalen, for å trekke veksler på erfaringer og betraktninger om temaet. I år vil det bli noe mindre med gjester på grunn av COVID-19 og vi valgt ut 9 filmer fra Norge og Sverige.

Filmene i Nordiske konkurranse kan vinne en pris på 10 000 kroner sponset av Sparebank1 Østlandet og juryen består av Johanne Svedsen Rognlien, Vigdis Lian og Ola Mørkhagen. En jury bestående av elever fra Elverum folkehøgskule vil dele ut prisen Per Væringsaasens Filmpris på 5000 kroner.

Den norske filmen En ny start åpner både konkurransen og festivalen i Storstua 18:00 på torsdag 19.11. Dette er en film som ble pitchet ved festivalen i 2017, og som gir et varmt portrett av en far og en sønn som ønsker å finne sin plass i Norge etter å ha flyktet fra Syria. Filmen er regissert av Ala’a Mohsen og produsenten på norsk side er Kristian Mosvold.

Årets utvalg har blitt gjennomført av kurator Torunn Nyen i samarbeid med festivalsjef Øystein Egge.

Nordisk konkurranse line-up:

NORDISK KONKURRANSE 1
En ny start –  Ala’a Mohsen

NORDISK KONKURRANSE 2
Kunst og ukunst – Birgitte Sigmundstad
Meet the Censors – Håvard Fossum

NORDISK KONKURRANSE 3
De berørte – Rikke Gregersen
Den tatoverte solen – Shwan Dler Qaradaki
Syrialism – Dalia Al-Kury

NORDISK KONKURRANSE 4
Play Schengen – Gunhild Enger
Grab Them – Morgane Dziurla-Petit
Minnesmerket – Knut Erik Jensen

Jury for Nordisk konkurranse

 • Ola Mørkhagen
  Ola Mørkhagen Leder, seksjon for kulturhistorie ved Glomdalsmuseet

  Ola Mørkhagen militærhistoriker og leder, sekjson for kulturhistorie ved Glomdalsmuseet.

  Ola sitter i juryen for Nordisk konkurranse.
 • Vigdis Lian
  Vigdis Lian Filmformidler

  Vigdis Lian var leder for Movies on War’s Programråd 2011 og 2012.
  Hun er nå knyttet til festivalen som medlem av forhåndsjuryen til pitchekonkurransen og som ansvarlig for  gjennomføringen av selve konkurransen.
  Vigdis Lian har arbeidet med filmformidling siden 1979, og har bl.a. vært programsjef for Filmfestivalen i Haugesund og direktør for Norsk filminstitutt. Hun har  sittet i en rekke juryer nasjonalt og internasjonalt , og har hatt bransjerelaterte styreverv og prosjektarbeid på filmområdet.

  Vigdis sitter i juryen for Nordisk konkurranse og er moderator for pitchekonurransen.
 • Johanne Svendsen Rognlien
  Johanne Svendsen Rognlien Festivalarrangør og Jury

  Johanne Svendsen Rognlien har arbeidet i Stiftelsen Festivalkontoret siden februar 2017 der hun nå innehar stillingen som programsjef for filmfestivalen Oslo Pix. Hun har tidligere arbeidet med kommunikasjon og vært programsjef for Arabiske filmdager. Rognlien har en master i film- og medievitenkap fra Universitetet i København og en bachelor i litteraturvitenskap fra Lunds Universitet.

  Johanne sitter i juryen for Nordisk konkurranse.