Books on War | Budbringeren fra Helvete – Tjue år med vitnesbyrd fra Middelhavet

Tid og sted

Spesialarrangement, Foredrag
17/11, 16:30
Elverum folkehøgskule

Om arrangementet

Forfatter Kristina Quintano kommer til Books on War for å presentere Budbringeren fra helvete.

Vi er stolte av å kunne presentere Budbringeren fra Helvete i Elverum. Det som foregår på Middelhavet er en av vår tids største tragedier, og hver dag er det mennesker som drukner på vei til Europa. Kristina Quintano og hennes mann og samarbeidspartner Bendik Østbye Johannessen formidler med bilde og tekst situasjonen slik den er nå.

Kjøp billett her

Om Boka:

«Er vi empatiutmattet? Skal vi bare fortsette å betrakte andre menneskers lidelser?» spør Kristina Quintano, også kjent som Budbringeren fra Helvete.

De siste tjue årene har titusenvis av mennesker druknet på flukt fra krig og humanitære overgrep. På bunnen av Middelhavet ligger mobiltelefoner med ubesvarte anrop og bekymrede tekstmeldinger som aldri skal få svar.

Middelhavet har blitt en flytende gravplass, og øyene er som små gravstøtter som stikker opp. Hovedfokuset i denne boken er fortellinger fra tre av disse øyene – Malta, Lampedusa og Lesvos – og fra havet som omringer dem.

I to tiår har Kristina Quintano dokumentert og bevart historiene mediene ikke vil skrive om.

Gjennom samtaler og intervjuer både med mennesker på flukt og med smuglerne som muliggjør de farlige reisene, kaster hun et nytt lys over en av vår tids mest presserende kriser.

Gang på gang har hun hørt ordene:

Ikke glem oss, fortell verden hva som skjer med mennesker på flukt.

Hvem er disse menneskene som setter livet på spill ved å ta den aller farligste ruten til Europa? Hvem er bakmennene som arrangerer disse livsfarlige reisene? Hele familier samlet på havets bunn, som for alltid kommer til å ligge der uten noen grav eller noe minnesmerke – hva er deres historie?

Sagt om Budbringeren fra Helvete – tjue år med vitnesbyrd fra Middelhavet:

Budbringeren fra Helvete burde oversettes til alle europeiske språk. Den handler om vårt felles ansvar for mennesker på flukt – og vårt forferdelige svik. Gjennom 20 år har Kristina Quintano stått ved Middelhavets bredder. Hun har sett de druknede komme inn, og hun har vært med på å redde liv. Grundig og kunnskapsrikt dokumenterer hun vår tids største tragedie i alle detaljer. Ikke et øyeblikk vender hun ansiktet bort, og med hennes bok i hånden tvinges vi også til å se det vi helst vil fortrenge. Hun skriver med hjertet i denne på samme tid bevegende og uutholdelige boken, og det er med et hjerte i opprør man leser. Ingen kan legge denne boken fra seg, når de først har begynt å lese. Ingen får legge den fra seg. Hvis det noen gang har vært en menneskeplikt å lese en bok, så er det Budbringeren fra Helvete.

Carsten Jensen

En bauta av en bok!

Lindis Hurum/generalsekretær i Leger Uten Grenser

Årets viktigste bok!

Elisabeth Eide 

Hennes nettside kalles «Budbringeren fra helvete». Hennes personlige ofre, materielt og personlig, er nesten uten sidestykke i vår tid, så vidt jeg kan bedømme det. Hun har kjempet en desperat kamp for å bøte på den manglende kunnskapen om de strandede flyktningenes situasjon fra Tyrkia eller direkte fra andre land. En kamp mot tausheten – av mange politiske og korrupte årsaker. Kristina Quintano er en dedikert, målbevisst og seriøs forfatter og forlegger. Etter at den store fluktkatastrofen eksploderte i Middelhavet i 2015, har hun vist et enormt engasjement, også som forfatter og forlegger. Man finner ingen som på en mer kompetent og kunnskapsrik måte kan formidle og informere om krisen slik at offentligheten forstår graden av egen forsømmelse.

William Nygaard

Sted og tid: Elverum folkehøgskole 17.11 klokken 16:30
NB spesialpris: 100,-
Kjøp billett her
Gratis med festivalpass, hent ut plassbillett ved fremvisning av passet.
Kjøp festivalpass her!

Tid og sted

Spesialarrangement, Foredrag
17/11, 16:30
Elverum folkehøgskule

Mer «Books on War»: