Jegerånden med forsvarssjef Eirik Kristoffersen

Tid og sted

20/11, 18:45
Elverum Kulturhus - Storstua

Om arrangementet

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen forteller om sin biografi Jegerånden

Vi er stolte av å ønske vår nye forsvarssjef Eirik Kristoffersen tilbake tilbake til Movies on War. Den tidligere lederen av heimevernet åpnet festivalen i 2018, men det er mye som har skjedd siden sist. Til oss kommer han med sin populære selvbiografi Jegerånden. Eirik presenterer boka og har en samtale med kultursjef Line M. Rustad.

Om Jegerånden

– Hva skal til for å bli best? I Jegerånden tar Eirik Kristoffersen oss med på innsiden av Norges fremste elitestyrke.

Fra august 2020 er general Eirik Kristoffersen Norges nye forsvarssjef. Men det meste av karrieren har han tjenestegjort i Forsvarets spesialkommando (FSK) – en myteomspunnet militær styrke med svært harde opptakskrav.

For å bli en del av FSK, må man ha den rette «jegerånden», men hva innebærer det? Hva gjør FSK for å utvikle sine soldater, både individuelt og som gruppe? Og hvordan bygger de en kultur preget av tillit og trygghet – der man både omstiller seg, tåler konflikter og tør å gjøre feil?

I Jegerånden, som er skrevet i samarbeid med Malin Stensønes, forteller Eirik Kristoffersen også om hvordan hans egen familiehistorie og tidlige militære karriere har formet ham som menneske og leder. Boka er lettlest og bygger på en rekke konkrete hendelser – både dramatiske episoder fra krig, utfordringer under opplæring eller omstilling, og eksempler på egenskapen Kristoffersen setter aller høyest hos sine medarbeidere: mot til å protestere og si nei.

En bok om ledelse, motivasjon og kultur, men først og fremst om den innbitte viljen til alltid å bli bedre.

Tid og sted

20/11, 18:45
Elverum Kulturhus - Storstua
  • Eirik Johan Kristoffersen
    Eirik Johan Kristoffersen Forfatter og forsvarssjef