Books on War | Kvinnenes kamp i Iran – Hun er ikke kvinne – med Fatemeh Ekhtesari

Tid og sted

Foredrag, Samtale
18/11, 20:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Om arrangementet

Kvinnenes kamp i Iran – Hun er ikke kvinne – boklansering med forfatter Fatemeh Ekhtesari

Situasjonen i Iran er spent, og det er med beundring og bekymring vi følger med på hva som skjer i Iran akkurat nå. I den forbindelse kommer forfatter Fatemeh Ekhtesari til festivalen for å snakke om situasjonen, og sin nyeste persisk/norske diktsamling Hun er ikke kvinne som lanseres 04. november. Fatemeh Ekhtesari ble på grunn av sine dikt om seksualitet, kjønn og kvinners rettigheter arrestert og dømt til harde straffer, inkludert 99 piskeslag. Etter en dramatisk flukt kom hun seg ut av Iran og lever i dag i eksil i Norge.

Det blir presentasjon og samtale, etterfulgt av diktopplesning i samarbeid med teater valgfag ved Elverum Folkehøgskole. Moderator for arrangementet er Melissa Solvang fra Elverum folkebibliotek.

Det vil være mulig å få signert bøker i samarbeid med Norli Kremmertorget.

Om Boka:

Hun er ikke kvinne, hun er slapp skarlagen /er en skrikende stillhet / er en sval saktmodighet, et «å, jeg skulle ønske!» / i det bevisste selvets surr

Fatemeh Ekhtesari har markert seg som en av persisk poesis mest nyskapende stemmer. I Hun er ikke kvinne skildrer hun med stor intensitet og språklig lekenhet hvordan vi mennesker er fanget av familie, samfunn og egne følelser. Ekhtesari bryter med tradisjonelle persiske poesiformer, samtidig som hun bruker rytmisk driv og bundne mønstre til å uttrykke en deterministisk desperasjon. Hun er ikke kvinne er en rebelsk og suggererende bok om identitet. Samlingen er skrevet fram parallelt på persisk og norsk, og inngår i Parallell, Aschehougs serie med tospråklige diktbøker, som utgis i samarbeid med Leser søker bok.

Sted og tid: Elverum kulturhus Storstua 18.11 klokken 20:00
Pris: 250,-
UngINN: 125,-
Kjøp billett her
Gratis med festivalpass, hent ut plassbillett ved fremvisning av passet.
Kjøp festivalpass her!

Tid og sted

Foredrag, Samtale
18/11, 20:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Mer «Books on War»: