Books on War | Løsninger på klimakrisen med Anja Røyne og visning av filmen Sivil ulydighet

  • Anja Røyne
    Anja Røyne Foredragsholder

Tid og sted

Film, Foredrag
18/11, 15:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Om arrangementet

Brageprisvinner Anja Røyne har skrevet fortellingen om løsningene vi kan ta i bruk for å redde jorda fra klimakrisen.

Hvilke muligheter har vi til å unngå de mest katastrofale konsekvensene av klimaendringene?
Tida begynner å renne ut for å nå målet om å holde den globale oppvarmingen under to grader. Derfor er det viktigere enn noen gang at vi gjør de riktige valgene. Vår tids største problem krever store løsninger, som alle vil kreve mye av oss. Nå gjelder det å holde hodet kaldt og veie konsekvensene mot hverandre.

Brageprisvinnende fysiker, Anja Røyne, forteller hvordan vi kan rydde opp i klimarotet vårt ved å fjerne klimagasser fra atmosfæren, eller til og med å lage en global solskjerming for hele planeten. Muligheter som inntil nylig bare fantes som tankeeksperimenter og science fiction er i ferd med å bli realiteter. Hvor realistiske er egentlig disse løsningene, og hva vil de kreve av oss?

Etter foredraget vises filmen Sivil ulydighet (Thomas Østbye, 44min): en intens og empatisk øyeblikksskildring om Extinction Rebellion, som retter blikket mot det større bildet: Hva får vanlige mennesker på tvers av generasjoner til å engasjere seg i klimakampen og trosse mektige krefter i fossilsamfunnet?

Arrangementet er et samarbeid med Elverum bibliotek.

Om deltakerne

Anja Røyne har doktorgrad i fysikk og mastergrad i samfunnsøkonomi, jobber som førstelektor ved Universitetet i Oslo og driver aktivt med forskningsformidling gjennom foredrag og bidrag til radio og aviser. Hennes første bok, «Menneskets grunnstoffer: Byggeklossene vi og verden er laget av», vant Brageprisen i 2018 i klassen for populærvitenskap. Boka «Varm klode, kaldt hode: løsninger på klimakrisen» fra 2020 tar for seg teknologiske løsninger for å bremse klimaendringene. Røyne har også skrevet lærebøker om fysikk og klimaendringer.

 

Tid og sted

Film, Foredrag
18/11, 15:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Mer «Books on War»: