Books on War – ny satsing under Movies on War 2019

Vi lanserer et nytt sideprogram under årets festival: Books on War!

I år forsterker vi Movies on Wars rolle og samfunnsoppdrag som formidlere av “Krig og fred, konflikt og forsoning” i samarbeid med Elverum Bibliotek, gjennom å legge ekstra fokus på bøker om tematikken. Sideprogrammet går under navnet Books on War og er støttet av Fritt Ord.

Krig i tegneserier

Fra 2017 har det vært flere unike og populære norske fortolkninger i tegneserieformat av krig. Books on War ønsker å belyse hvordan sjangeren egner seg til formidling av krigshistorie.

Forfatterne og tegneserieskaperne John S. Jamtli (Sabotør – Operasjon Muskedunder (2019)) og Ingebjørg Jensen (Dødsleiren – SS’ konsentrasjonsleir i Beisfjord 1942 (2017)) kommer til festivalen for å presentere sine serier og diskutere tematikken sammen med tegneserieekspert, journalist og forfatter Øyvind Holen, som vil lede samtalen.

Arrangementet vil foregå på Elverum Bibliotek, som en forsmak på festivalen, onsdag 20. november klokken 19:00. Det vil være mulig å kjøpe seriene og få seg en signert utgave!

Les mer om arrangementet her

Hvem skriver historien?

Vi griper tak i vinterens store debatt som oppsto i kjølvannet av Marte Michelets bok om de norske jødene videre til årets festival.

Hans Fredrik Dahl, Gudmund Moren og Vegard Sæther kommer til Elverum Bibliotek med sine nyeste bøker (henholdsvis Krigen som aldri tar slutt (2017), Okkupanter; historien om Trudel og Georg Bauer (2019) og Frontsøstre – Norske kvinner under hakekorset (2015)) for å diskutere hvem som skriver, og hvem som eier historien. Mona Pedersen vil være moderator for anledningen.

Arrangementet vil ta plass i rådhusfoajeen ved Elverum Kulturhus fredag 22. november klokken 16:30.

Les mer om arrangementet her

Vi håper at publikum omfavner Books on War, og ønsker velkommen til en innholdsrik utgave av Movies on War 21.-24. november!