Books on War | Simon Stranger – 304 dager – Krigens ødeleggende kraft

Tid og sted

Spesialarrangement, Foredrag
19/11, 16:30
Elverum Kulturhus - Storstua

Om arrangementet

Simon Stranger og Nicholas Aaen-Dreyer – 304 dager – Et foredrag om krigens ødeleggende kraft


304 dager
er en roman om hva krigen koster, for dem vi sender ut, deres pårørende og familier. Det er en roman om PTSD og angst, og den kronglete veien tilbake til livsglede og mestring, I et billedforedrag med spesialskrevet musikk, opplesning og samtale vil tilhørerne bli tatt med på en rørende og overraskende morsom reise.

Om boka:

I mars 2015 står Afghanistanveteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover moren sin å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna.

Gjennom 304 fragmenter fortelles to fortellinger: Nicholas går til krig fordi han vil være med på å gjøre verden til et bedre sted, men ender med å få livet sitt revet i småbiter. Arman er tre år gammel da Sovjet invaderer Afghanistan. Som voksen skal han slutte seg til Taliban for å beskytte landet sitt – blant annet mot norske soldater.

304 dager er en roman om krig og vennskap, kjærlighet og familie. Den handler om måten livene våre er vevet sammen på, til en fortelling som strekker seg tusenvis av år bakover i tid. Mest av alt handler den om kampen for å komme seg gjennom et krigstraume, og forsøke å overleve freden.

Senere på kvelden viser vi filmen Retrograde som følger tilbaketrekningen fra Afghanistan, vi anbefaler å få med seg dette.

Billettpris 250,-
Fri inngang med festivalpass
Sted og tid: Elverum kulturhus 19.11 klokken 16:30
Pris: 250,-
Kjøp billett her
Gratis med festivalpass, hent ut plassbillett ved fremvisning av passet.
Kjøp festivalpass her!

Tid og sted

Spesialarrangement, Foredrag
19/11, 16:30
Elverum Kulturhus - Storstua

Mer «Books on War»: