movies-on-war-2018_chris-the-swiss08
movies-on-war-2018_chris-the-swiss08
anja-kofmel2
anja-kofmel2
chrissviss
chrissviss
chrissviss2
chrissviss2
christheswiss1
christheswiss1
christheswiss2
christheswiss2
christheswiss3
christheswiss3
christheswiss4
christheswiss4
christheswiss5
christheswiss5
christheswiss6
christheswiss6
movies-on-war-2018_chris-the-swiss01
movies-on-war-2018_chris-the-swiss01

Chris the Swiss

Sveits | 2018 | 90 minutter

Visninger

Avslutningsfilm, Intro
17/11, 21:30
Elverum Kulturhus - Storstua

Omtale

Chris the Swiss er en historie om en ung sveitsisk journalist som gikk seg vill i en mørk og brutal verden.

Kroatia, syvende januar 1992. Beleiringen av Vukovar av den Yugoslaviske hæren har begynt, allerede flere måneder tidligere, som er del av en fryktelig krig. På morgenkvisten 30 kilometer fra Vukovar blir liket til den 27-år-gamle Sveitsiske journalisten Christian Würtenberg funnet. Hans livløve kropp bærer uniformen til en internasjonal leiesoldatgruppe. I følge obduksjonen ble Würtenberg kvalt til døde. Faktisk ble Chris medlem av PIV (First Platoon of International Volunteers) bare noen uker tidligere. Den paramilitære gruppen tidligere grunnlagt av Eduardo Rózsa-Flores, kalt «Chico». PIV hadde ansvar for å «rense» den serbiske befolkningen i grenseområdene til Serbia.

20 år senere begir Chris’ kusine, regissør Anja Kofmel, seg ut på en jakt etter ledetråder. Hun begynner ved hans dødsdag og med Chris’ dagbok som guide sporer hun hans siste steg. Hennes modige undersøkelse leder til Chris’ familiemedlemmer og samtidsvitner som hans journalistkamerater, leiemordere fra PIV og til og med ex-terroristen «Carlos, Sjakalen», alle personligheter som var dypt involverte i krigen.

Hvordan regissøren selv forestiller seg hvordan historien utspilte seg, og hennes barndomsminner. er fortalt gjennom animerte sekvenser som gir filmen poetisk dimensjon. I tillegg er det sekvenser og intervjuer fra nåtiden og et stort arkivmateriale som dokumenterer den journalistiske siden av historien. Filmen går fra et barns blikk, til en mer sofistikert og kritisk undersøkelse fra den voksne regissøren om hva som faktisk skjedde.

Filmen vant hovedprisen ved vår søsterfestival War on Screen i oktober, og vi er stolte av å vise filmen for første gang på norsk jord.

Trailer

Billetter

Fakta

Tema: Spesial, Krigsreporter

Sjanger: Krig, Politisk thriller, Biografisk

Nasjonalitet: Sveits

Produksjon: Dschoint Ventschr Filmproduktion, 2018

Spilletid: 90 minutter

Språk: tysk, sveitsisk-tysk, spansk, engelsk

Regi: Anja Kofmel

Med: Megan Gay, Joel Basman

Aldersgrense: 12 år

Visninger

Avslutningsfilm, Intro
17/11, 21:30
Elverum Kulturhus - Storstua