wde-still-01-tove-laila-balcony
wde-still-01-tove-laila-balcony
wde-still-02-gerd
wde-still-02-gerd
wde-still-03-photo-in-hand
wde-still-03-photo-in-hand
wde-still-04-tove-laila
wde-still-04-tove-laila
wde-still-05-gerd-window
wde-still-05-gerd-window
wde-still-06-jorunn
wde-still-06-jorunn

De uønskede

Norge | 2018 | 63 minutter

Visninger

Intro, Q&A
16/11, 11:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Omtale

Møt barna som arvet hatet…

Når freden kom til Europa i 1945, startet et smertefullt mareritt for mange av de såkalte nazi-barna. Tusenvis av uønskede barn ble uthengt for sine mødres valg og straffet for sine fedres synder. Historien om andre verdenskrig er en historie om seier og rettferdighet, skrevet av seierherrene hvor de små barna og deres mødre måtte betale prisen som syndebukker. Etter en ti år lang kamp i norske domstoler, sto en gruppe tilårskomne krigsbarn foran dommerne i Strasbourg. De trosset skammen for å søke rettferdighet for livslang diskriminering og utestenging. Retten avviste saken og erklærte den foreldet. Slik er også denne historien en refleksjon over den tiden vi lever i og et eksempel på hvordan en nasjon nekter å anerkjenne og omfavne sin fortid med anstendighet. Hva er meningen med økonomisk vekst og rikdom hvis vi ikke kan ta oss råd til å vise nåde?

De uønskede, regissert av Dheeraj Akolkar (Liv & Ingmar (2012)) og fortalt av Liv Ullmann, er en intervjudrevet film som gir seeren anledning til å lytte og reflektere. De personlige historiene inspirerer seerne å løfte blikket. Filmen gir en sterk følelse av oppriktighet og håp, for en bedre fremtid for dagens krigsbarn. Slik byr filmen på verdifulle erfaringer og vitnesbyrd fra fortiden, til bruk i nåtid og fremtid.

Møt Dheeraj Akolkar og et tidsvitne i Elverum fredag 16.11 klokken 11:00.

Gjester

 • Dheeraj Akolkar
  Dheeraj Akolkar Filmskaper

  Dheeraj Akolkar er opprinnelig utdannet arkitekt fra Pune University i India. Han har flere års erfaring fra den Indiske filmindustrien med filmer som: Lagaan (2001), Devdas (2002), Charas – A Joint Effort, Sala Bandar (2004) and Black (2006). Som manusforfatter, regissør, cine-matograf og produsent har han laget kortfilmene: Jotirgamaya – Lead Me To The Light (2005), Whatever! (2006), Sold my Soul (2007) and Asylum (2010).

  Dheeraj driver sitt eget produksjonsselskap – Vardo Films – og jobber nå både i India, England og Skandinavia. Hans første fullengde doku-mentar, Liv & Ingmar (2012), omhandler kjærlighetshistorien til den norske skuespillerinnen Liv Ullmann og den svenske regissøren Ingmar Bergman. I likhet med De Uønskede er også denne filmen intervjudrevet, et format Dheeraj mestrer svært godt. Dheeraj står i spissen for den uavhengige filmfestivalen Bombay Mix og er grun-nlegger av den veldedige organisasjonen Grassroots Stories som spesialiserer seg på å skape filmer som kan inspirere til endring.

  Dheeraj møter du i Storstua fredag klokken 11:00 i forbindelse med hans film DE UØNSKEDE

Trailer

Festivalpass

Fakta

Tema: Krigen som aldri tar slutt

Sjanger: Dokumentar

Nasjonalitet: Norge

Produksjon: Upnorth Film, 2018

Spilletid: 63 minutter

Språk: Norsk

Regi: Dheeraj Akolkar

Med: Liv Ullmann

Aldersgrense: 6 år

Visninger

Intro, Q&A
16/11, 11:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Temagjester

 • Dheeraj Akolkar
  Dheeraj Akolkar Filmskaper