Den lille jenta fra Hanoi

[two_third]

I løpet av 12 døgn i jula 1972 slipper amerikanske B-52 bombefly 80 000 tonn bomber over Hanoi. Den vietnamesiske filmklassikeren Little Girl of Hanoi er tatt opp midt under de intense bombeangrepene noe som gjør den til en av de mest bemerkelsesverdige krigsfilmene som noensinne er laget under krigstid.

De ekstreme forholdene filmen er tatt opp under danner en autentisk ramme rundt en enkel og sterk fortelling om en liten jente som vandrer rundt i gater lagt i ruiner og leter etter sin far. Filmen veksler mellom nåtidige scener fra det kaotiske og utbombede bybildet og tilbakeblikk til det fredelige og gledesfylte familielivet som var. Tonen i filmen er lavmælt men med et gjennomført visuelt språk av utsøkte og oppsiktsvekkende bilder.

Sett på bakgrunn av at filmen åpenbart er laget med den hensikt å heve moralen blant Nord-Vietnamesere er den anti-amerikanske følelsen i filmen overraskende mild. Se den som et autentisk krigsdokument og som en film fortalt fra «den andre siden», men fremfor alt vil den gi deg en unik filmopplevelse med sin utsøkte visuelle stil.

Filmen vant diplom på den 9. Internasjonale filmfestivalen i Moskva og vant prisen Golden Lotus på Vietnam Film Festival samme år. Gerald Herman, som har jobbet med film i Hanoi i over 20 år, presenterer filmen.

[/two_third] [one_third_last]
Vietnam vs. Amerika

Originaltittel:
Embè hà Nôi

Sjanger:
Fiksjon

Nasjonalitet:
Vietnam

Produksjon:
Tran Cam, 1974

Spille­tid:
72 minutter

Språk:
Vietnamesisk (Engelsk undertekst)

Regi:
Hai Ninh

Med:
Lan Huong, The Anh, Tra Giang, Kim Xuan

[/one_third_last]