Fake news!

Vi har samlet ressurspersoner til en paneldebatt over alternative fakta.

 • Aage Borchgrevink
  Aage Borchgrevink Forfatter og seniorrådgiver i Den norske Helsingforskomité
 • Andrei Soldatov
  Andrei Soldatov Journalist, forfatter
 • Bente Kalsnes
  Bente Kalsnes Førsteamanuensis, Høgskolen i Oslo og Akershus
 • Erik Veum
  Erik Veum Journalist og forfatter. Vaktsjef og reporter i NRKs utenriksavdeling.
 • John Færseth
  John Færseth Forfatter

Tid og sted

18/11, 14:00
Kommunestyresalen, Elverum rådhus

Alternative fakta

Ytringsfrihet og ytringsansvar i en tid med propaganda, desinformasjon, påvirkningsagenter og nye begreper som post-factuel, post-truth, counter-factual, hybridkrig og cyberkrig, er utfordrende og krevende.

Falske nyheter er fremstillinger som ser ut som nyhetssaker, men der hensikten er å villede. Ofte med mål om økonomisk eller politisk gevinst. Bruken av begrepet har økt drastisk etter innsettelsen av Donald Trump som USAs president, og ble kåret til årets ord i 2016. Kampen om sannheten og fakta utspiller seg på mange plattformer og arenaer. Det er ikke lett å følge med verken for dokumentarister, journalister eller de profesjonelle mediebedriftene – for ikke å snakke om for vanlige mediebrukere.

Vi har alle mye vi må sette oss inn i. Å kunne skille nettopp mellom falske og ekte nyheter er viktig. Derfor har Movies on War, i samarbeid med Den norske Helsingforskomité, satt sammen en egen filmserie og samlet ressurspersoner til en paneldebatt over temaet. Aage Borchgrevink fra Den norske Helsingforskomiteen loser oss gjennom debatt og samtaler med et imponerende panel.

– Lørdag 18. november inntar falske nyheter Elverum kulturhus

Tid og sted

18/11, 14:00
Kommunestyresalen, Elverum rådhus