Fekteren

[two_third]

En lokal historie med universell appell kjennetegner Finlands Oscar-bidrag for beste utenlandske film. Filmen er et periodedrama med handling hentet fra den mørke Stalintidens Estland under sovjetisk okkupasjon.

Endel er en ambisiøs fekter som i sin flukt fra Stalin har endt opp i avsidesliggende Haapsalu i Estland. Under falsk identitet får han jobb som lærer på en barneskole, hvor han underviser barna i fekting. Til sin store overraskelse oppdager han at han elsker jobben, og at fektingen blir en mulighet for barna til å utrykke seg i en hverdag med undertrykkelse og savnede foreldre. Skolelaget kvalifiserer seg til en fekteturnering i Leningrad, og Endel må velge: Skal han risikere alt, eller svikte barna og fortsette et trygt liv i eksil?

Den inspirerende mentor-filmen, som nærmest er en sjanger i seg selv, får en edruelig oppdatering med Klaus Härös spennende og høyst velregisserte drama, som er løst basert på den unike historien om Endel Nelis.

Klaus Härö har gjort seg bemerket med sine tre tidligere spillefilmer som til sammen har vunnet mer enn 60 priser på filmfestivaler rundt om i verden. Klaus Härö nøler ikke med å behandle alvorlige temaer, og hans kjærlighet til menneskene er åpenbar i hans filmer. I 2003 ble Klaus Härö gitt den prestisjetunge Ingmar Bergman-prisen, der vinneren blir valgt av Ingmar Bergman selv.

Trailer

[youtube=https://youtu.be/FMVQrDIjM6c&rel=0&w=594&align=left] [/two_third] [one_third_last]
#MoW15_Russland

Originaltittel:
Miekkailija

Sjanger:
Fiksjon

Nasjonalitet:
Finland, Estland, Tyskland

Produksjon:
2015 / Kaarle Aho, Kai Nordberg

Spille­tid:
99 minutter

Språk:
Finsk (tekstet)

Regi:
Klaus Härö

Med:
Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Hendrik Toompere m.fl.

Format:
DCP

[/one_third_last]