Festivalgjester

Dette er festivalgjestene under årets Movies on War.

 • Anne Bitsch
  Anne Bitsch Forfatter

  Anne Bitsch (f. 1978) er en norsk-dansk forfatter og forsker. Hennes fagområder inkluderer menneskerettigheter, høyreekstremisme, kjønn og seksuell vold. Hennes bøker inkluderer den selvbiografiske Går du nå, er du ikke lenger min datter (Spartacus forlag, 2017) og Brev til en ufødt datter (Spartacus forlag, 2018) I 2021 kom boken Brorskapet : En historie om drapet på Benjamin Hermansen (Spartacus)

  Anne deltar i samtalen Litterært mestermøte – Marte Michelet & Anne Bitsch: Bøker som utfordrer vårt nasjonale selvbilde. Storstua 20.11 klokken 17:00
 • Geir Wiknes
  Geir Wiknes Sokneprest

  Geir Wiknes er sokneprest i Elverum, han har utdannelse som teolog fra Universitetet i Oslo. Han er opptatt av rettigheter for LGBT+

   

  Geir holder samtalen med Seyran Ates, fredag 19.11 klokken 17:00
 • Marte Michelet
  Marte Michelet Forfatter

  Marte Michelet (f. 1975) er en norsk forfatter og journalist som har jobbet blant annet i Radio Orakel og Dagbladet og I 2014 utga hun Den største forbrytelsen – Ofre og gjerningsmenn i det norske holocaust (Gyldendal forlag) i 2018 kom Hva visste Hjemmefronten (Gyldendal forlag). I 2021 utga Michelet boken Tilsvar på Gyldendal forlag.

  Marte deltar i samtalen Litterært mestermøte – Marte Michelet & Anne Bitsch:
  Bøker som utfordrer vårt nasjonale selvbilde. Storstua 20.11 klokken 17:00
 • Nefise Özkal Lorentzen
  Nefise Özkal Lorentzen Regissør, forfatter og journalist

  Nefise Özkal Lorentzen er en tyrkisk-norsk forfatter, filmskaper og produsent som bor i Oslo. Hun tok bachelor i Political science på Bodphorus Universitet i Istanbul og mastergrad i Medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. De siste to tiårene har hun produsert og regissert en rekke kontroversielle dokumentarer relatert til islam. Som resultat av hennes fokus på LGBTQ-personer og menneskerettighetsaktivisme, har hun blitt trukket frem som en av top 10 innvandrerforbilder i Norge. Hennes trilogi Gender Me (2008), En ballong til Allah (2011) og ManIslam (2014) bringer frem tidligere skjulte historier gjennom offentlig synliggjøring. Gjennom hennes workshop “gender activism through films” har hun samarbeidet med en rekke foreninger, og håper en dag at kjønnsforskjeller og vold mot kvinner vil være et tilbakelagt stadium. Nefise sitter i Movies on Wars programråd. Til daglig jobber Nefise ved Høgskolen i Innlandet, avdeling for Audiovisuelle medier og kreativ teknologi.

  Nefise vil være tilstede under visningen av hennes nye film “Seyran Ates: Sex, revolusjon og Islam” som går i “program”, “dag” “dato” klokken “tidspunkt” i “sted”.
 • Seyran Ates
  Seyran Ates Forfatter og aktivist

  Seyran Ateş er en tysk advokat og muslimsk feminist. Hun grunnla Ibn Ruschd-Goethe moskeen i 2017, som tysklands første liberale islamske moskee. Ateş er en menneskerettighetsaktivist som er mest kjent for å kreve like rettigheter for muslimske jenter og kvinner, dette har gjort at hun krever konstant beskyttelse av politiet.

  Seyran figurerer i filmen “Seyran Ates: Sex, Revolution and Islam” som vises torsdag klokken 18:00 med reprise fredag klokken 15:30. Hun deltar i samtale med Geir Wiknes fredag klokken 17:00
 • Tugay Sarac
  Tugay Sarac

  Tugay Sarac er 23 år gammel og jobber for aksept mellom religion og seksuell identitet. Som en åpent homofil mann og Muslim, jobber han for mangfold i et kontroversielt område. Som LGBTQI+ koordinator hos Ibn Rusdhd-Goethe moskeen i Berlin mottar han ofte offentlig kritikk, hatprat og trusler. Som en av pådriverne for #loveishalal kampanjen, jobber han mot tanken om synd og mot forbudet av en likestilt og ekte kjærlighet mellom to mennesker, uavhengig av kjønn. Tugay arrangerer en ukentlig samling for queer (ex-)Muslimer og han og moskeen ønsker å skape en trygg sone for alle som trenger det.

  Tugay er med i filmen Seyran Ates: Sex, Revolution and Islam og du møter han i forbindelse med åpningsfilmen torsdag 18.11 klokken 18:00. Sarac holder også et foredrag på Elverum Folkehøgskole lørdag 20.11 klokken 10:00.

Gjesteomtaler publiseres fortløpende etter hvert som gjester bekreftes til festivalen.