Festivalgjester

Dette er festivalgjestene under årets Movies on War.

 • Jakob Gottschau
  Jakob Gottschau Filmskaper

  Jakob Gottschau er en dansk dokumentarfilmskaper. De senere årene har han produsert flere filmer hvor han har undersøkt om sosiale medier kan beskrives som verktøy for demokrati og frigjøring, eller for kontroll og maktmissbruk. Han besøkte Egypt i 2012, året etter januarrevolusjonen. I 2013 besøkte han Kina for å undersøke debatten rundt Weibo (det kinesiske Facebook). Innen 2015 undersøkte han Facebooks retningslinjer knyttet til sensur og behandling av personlige data. I hans nyeste film fra 2018, Løgnfabrikken, skildrer han den beryktede trollfabrikken i den russiske byen St. Petersburg, hvor 300 – 500 ansatte spredde løgner og falske nyheter i andre land.

  Jakob møter du i panel med journalist Jessikka Aro om CYBERKRIG etter visningen av LØGNFABRIKKEN lørdag 17.11 klokken 16:30 | Storstua. Han vil også innlede filmen THE CLEANERS lørdag klokken 19:00 | Storstua
 • Jessikka Aro
  Jessikka Aro Journalist

  Jessikka Aro er en prisvinnende gravejournalist hos den finske allmennkringkasteren YLE. Hun har blant annet jobbet i deres sosiale medieprosjekt: Yle Kioski. Aro er spesialist på Russland, ekstremisme og informasjonskrig. I 2014 undersøkte hun de Kremlvennlige nettrollenes teknikker og påvirkning på offentlige debatter utenfor Russlands grenser. For tiden er hennes rapporter ofte sitert og brukt i forbindelse med disse temaet verden rundt. På grunn av hennes grundige arbeid ble hun et mål for alvorlig og pågående internasjonal propaganda og hatkampanjer. For øyeblikket skriver Aro en bok om Kremls info-krig, og hun lærer opp andre journalister og publikum til å kjenne igjen og arbeide mot falsk nettinformasjon. Aro driver også med lobbyvirksomhet for å bedre lovgivningen på hybridtrusler og for sivil beskyttelse mot stats-sponsede trusler mot nettsikkerhet.

  Jessikka holder foredrag og samtale med regissør Jakob Gottschau om CYBERKRIG etter visningen av LØGNFABRIKKEN lørdag 17.11 klokken 16:30 | Storstua.