Festivalprogrammet er klart!

Endelig tid for Movies on War 2021. Reserver billetter og les om årets program!

Vi kan endelig annonsere festivalprogrammet til den 11. utgaven av Movies on War! Årets program består av over 20 filmer fra hele verden, samt en rekke arrangementer og foredrag. Det er en stor glede å kunne åpne salene helt etter et trangt år, og vi gleder oss til å ta dere imot.

Movies on War 2021 finner sted 17.–21. november i Storstua og Veslestua ved Elverum Kulturhus. Det blir spesialarrangement på Elverum Folkehøgskole på lørdagen klokka 10:00, og det blir god stemning i vår pop-up café fredag og lørdag der Elverum Sandwich/Slakteriet vil selge gode retter, og hvor man kan få seg en kaffe eller et glass vin. I samme område vil det være stands, og Norli vil ha en bokhandel med relevant litteratur. Festivalpuben blir som tidligere Stri Pub, og vi anbefaler å ta middagen på Steinbua, Kafé Øst eller Slakteriet (byens nye utested med fokus på meksikansk mat).

Festivalen byr på det faste innslaget Nordisk konkurranse med en rekke gjester, dette vil foregå i Veslestua, der blir det filmer fra 5 til 60 minutter fordelt over fem programbolker. Det blir også et gjensyn med Books on War med Seyran Ates og Geir Wiknes i samtale på fredag klokken 17:00, samt Marte Michelet og Anne Bitsch om å utfordre bildet av Norge på lørdag 17:00.

Onsdag 17.11 har vi et spesielt fokus på Afghanistan og Bente Elisabeth Skjefstad innleder The Swallows of Kabul, deretter blir det visning av Flukt med en statusrapport fra Afghanistan av Ayesha Wolasmal.

På torsdag blir det som hvert år pitchekonkurranse. Om du er interessert i bransjen er dette gratis å beskue. Prisen til beste pitch på 100 000 kroner støttet av Sparebank1 Østlandet blir delt ut under festivalåpningen samme kveld. Åpningen på torsdag blir for øvrig storslått i år, med visning av Seyran Ates: Sex, Revolution and Islam og besøk fra filmen, her vi det være god sikkerhet rundt arrangementet (det samme med samtalen på fredag), det blir også taler og andre innslag. Vi arrangerer en middag for gjester og publikum i Elvarheim (underetasjen på Kulturhuset) i samarbeid med Kafé Øst og Smaksfestivalen, det blir god mat og musikalske innslag, her er det få billetter – så kjenn din besøkelsestid! Kvelden avsluttes for den mer filmsultne av den nydelige og oppfinnsomme Memory Box – En historie om kjærlighet i Storstua.

På fredag setter vi i gang med konkurranseprogrammet i Veslestua med en rekke gjester, det blir førpremiere på den utfordrende, kloke og fascinerende filmen Evolution, så samtale mellom Seyran Ates og sokneprest Geir Wiknes i Storstua, etterfulgt av et gjensyn med Flukt før vi avslutter programmet med samtidssatiren The Man Who Sold His Skin.

Lørdag blir en innholdsrik dag, og vi anbefaler å få med seg foredraget til Tugay Sarac på Elverum Folkehøgskole, han skal snakke om “Homoerotisme og seksualitet i Det osmanske rike” klokken 10:00. Deretter går det slag i slag med Nordisk Konkurranse og spennende filmer i begge saler. Klokka 11:30 og 20:30 viser vi filmen A Thousand Cuts om Maria Ressa som er en av årets fredsprisvinnere. Klokken 14:30 får vi besøk av Tererai Obey Sitholesom skal i samtale med Birgitte Sigmundstad etter filmen President. En overraskende og solid film om valget i Zimbabwe i 2018, Tererai er tidligere ungdomsleder i opposisjonspartiet Bevegelse for demokratisk endring (MDC-Alliance) – det blir et spennende opplegg. Så er det Marte Michelet og Anne Bitsch i samtale ledet av Birgitte Sigmundstad klokken 17:00. Vi er glad for å for første gang ha et samarbeid med den ny-oppstartede Elverum filmklubb, de viser den tidløse klassikeren Den store illusjonen i Veslestua. Samtidig viser vi en av årets beste dokumentarer Little Palestine (Diary of a Siege) i Storstua. Kvelden toppes av med prisutdeling og visning av den Oscarnominerte filmen Quo, vadis Aida? i Storstua.

På søndag blir det vafler og reprise av Little Palestine (Diary of a Siege) og Quo, vadis Aida?.

Her finner du programmet for Movies on War 2021.

Vel møtt på tidenes mest innholdsrike utgave av Filmfestivalen i Elverum, Movies on War 17.–21. november.

Festivalpass og billetter er nå tilgjengelige for alle arrangementer.