Fiolinene i My Lai

[two_third]

Er det mulig å finne forsonende liv i en landsby som har opplevd en massakre med drap på over 500 ubevæpnede sivile, menn, kvinner, barn og eldre? Se dokumentaren som følger den amerikanske krigsveteranen Mike Boehm sitt besøk til landsbyen.

Massakren ble utført av en amerikansk tropp i My Lai i 1968. To amerikanske helikopterpiloter ankom landsbyen under henrettelsene og stoppet sine medsoldater ved å true med å skyte dem. Hendelsen ble et symbol på vietnamkrigens grusomhet.

30 år etter blodbadet ønsker Boehm å spille fiolin på graven for de som omkom. Selv var han utstasjonert et annet sted i Vietnam, men det er likevel gjennom hans amerikanske historie vi kan se en allegori på livet etter krig, hvor folk må leve videre med de følelsesmessige konsekvensene av konflikt. Publikum verden rundt har applaudert filmen for dens sensitive og samtidig sannhetssøkende rekonstruksjon av hendelsen.

Tran Van Thuy har vært en av Vietnams ledende dokumentarfilmskapere gjennom mange år. Han har sin filmutdannelse fra Moskva og har jobbet som krigsfotograf.

Dokumentaren vil bli presentert av Gerald Herman som har jobbet med film i Hanoi i over 20 år.

[/two_third] [one_third_last]
Vietnam vs. Amerika

Originaltittel:
Tiếng vĩ cầm ở Mỹ Lai

Sjanger:
Dokumentar

Nasjonalitet:
Vietnam

Produksjon:
Tran Van Thuy, 1998

Spille­tid:
30 minutter

Språk:
Vietnamesisk/Engelsk (Engelsk undertekst)

Regi:
Tran Van Thuy

Format:
DVD

[/one_third_last]