Veldedighetsvisning og foredrag om Ukraina 25. og 28. april

 

To aktuelle arrangement for forståelse om den pågående krigen i Ukraina

Faglig påfyll om krigen i Ukraina på Elverum Kulturhus

Movies on War og Elverum Kulturhus går sammen for å sette fokus på krigen i Ukraina. Filmen Atlantis av Valentyn Vasyanovyc vises mandag 25. april, alle midlene fra visningen vil uavkortet gå til Flyktninghjelpen. Torsdag 28. april kommer utenriksveteran Hans Wilhelm-Steinfeld til å holde foredraget Ukraina: Landet på randen.

Foredrag: Ukraina, landet på randen

Hans Wilhelm-Steinfeldt er et navn og et fjes som er synonymt med dekningen av Russland på NRK i en mannsalder. Hans-Wilhelm Steinfeld er en journalist av internasjonal kaliber som har fått viktige politiske aktører i tale. Særlig kjent er hans intervjuer med Mikhail Gorbatsjov, Boris Jeltsin og statsminister Nikolai Rysjkov i perioden 1991–1994. Nå er han aktuell med boken «Putin». Boka beskrives som en kraftfull og grundig beskrivelse av hvordan Russlands og Putins politiske utvikling de siste 20 årene har preget både russere og verdens forhold til landet. Foredraget tar for seg krigen i Ukraina, gir deg innblikk i historien og den bakenforliggende problematikken. Ukraina er et land rikt på historie og konflikter og vi håper arrangementet kan by på tiltrengt innsikt.

Festivalsjef Øystein Egge om arrangementene:

Det er lenge siden krig har føltes så nært på oss her i Norge som krigen i Ukraina.  – Nærheten oppleves også på en helt annen måte enn før på grunn av informasjonstilgangen som strømmer på i varierende kvalitet. Unge får med seg krigen direkte på TikTok og Snapchat og vi andre på Facebook og Instagram, ikke minst får vi daglige og kontinuerlige inntrykk av overgrepene som skjer i landet gjennom media, men får vi egentlig dypere innsikt?

Vi har tro på å lytte til fagfolk og ser frem til foredraget med Hans-Wilhelm Steinfeld. Ukraina og krigen i Europa vil bli et av hovedfokusene ved festivalen i november (16.-20), men vi synes det er viktig å være med året rundt.

– Vi viser den ukrainske dystopien Atlantis på mandagen, både fordi det er en klok og kompromissløs film som alt i 2019 spådde en fremtid med krig mellom Russland og Ukraina. Vi gjør også dette for å forhåpentligvis kunne bidra med midler til Flyktninghjelpens viktige arbeid for ukrainerne.

Hans-Wilhelm Steinfeld vil være tilgjengelig for signering før foredraget på torsdagen, dette i regi av Norli Kremmertorget.

Billetter til ATLANTIS
Billetter til foredrag med Hans-Wilhelm Steinfeld

(deler av teksten har vært på trykk i østlendingen)