Første titler til Movies on War 2023 er klare!

 

Fem solide filmer er bekreftet til årets festival

Vi ser frem til en svært sterk utgave av Movies on War, årets overhengende tema er 90 sekunder til midnatt, og her er de første fem filmene fra årets program:

The Zone of Interest (Jonathan Glazer, 2023)

Jonathan Glazer (Sexy Beast, 2000, Birth, 2004,Under the Skin 2013) kommer sjelden med ny film, men når han først gjør det er det all grunn til entusiasme. The Zone of Interest hadde premiere til hyllest av kritikere på årets filmfestival i Cannes, hvor den hentet hjem Grand Prix. Filmen er et kjølig og hjemsøkende portrett av konsentrasjonsleir-sjef Rudolf Höss (Christian Feidel) og hans kone Hedwigs (Sandra Hüller) banale og tilsynelatende normale liv, vegg i vegg med Auschwitz. En svært sterk, underlig og innsiktsfull film om ondskapens banalitet. Filmen har blitt plukket opp til distribusjon av SF Norge og vil få kinopremiere i 2024, men først kan du se den på årets festival.

Aurora’s Sunrise (Inna Sahakyan, 2022)

Vi er stolte av å vise den sanne og bemerkelsesverdige historien om hvordan en fjorten år gammel jente unnslapp det armenske folkemordet og la ut på en reise som tok henne til helt til Hollywoods stjernehimmel.

Bare 14 år gammel mistet Aurora absolutt alt i det grusomme armenske folkemordet. Hun overlevde en dødsmarsj mot den syriske ørkenen, kidnapping, slaveri, sult og grov utnyttelse. To år senere, takket være både hell og et utrolig mot, klarte Aurora å rømme til New York. Her ble historien hennes til en sensasjon. Hun spilte seg selv i den tidligere Hollywood-storfilmen Auction of Souls (1919), og ble ansiktet til en av de største veldedighetskampanjene i amerikansk historie.

Gjennom en kombinasjon av animasjon, intervjuer med Aurora selv og 18 minutter overlevende filmmateriale fra den nå tapte stumfilmen hun spilte i, klarer Aurora’s Sunrise å gi nytt liv til en glemt historie om overlevelse.


Rebel (Adil El Arbi, Bilall Fallah, 2022)

Et unikt og rått portrett av radikalisering og IS krigere

Rebel er et oppsiktsvekkende verk, med en original tilnærming til en av vår tids mest omtalte tema: IS og radikalisering. Filmen er et brutalt og realistisk epos om to brødre som rives fra hverandre av radikalisering og ekstremisme, og som tar oss med på en adrenalinfylt reise til fremmedkrigernes verden i Syria. Kamal, en tidligere kriminell som søker en ny start, drar til Syria for å hjelpe krigsofre. Hans familie og venner er uvitende om hans reise, og blir rystet når han dukker opp i en propagandavideo der han og andre IS-soldater henretter krigsfanger. Kamals 12 år gamle lillebror, Nassim, blir knust av nyheten og blir et lett bytte for radikaliserte krefter som lover å gjenforene ham med broren. Deres mor, Leia, må kjempe med alt hun har for å redde sin yngste sønn.

Praying for Armageddon (Tonje Hessen Schei, Michael Rowley, 2023)

Praying for Armageddon regissert av Tonje Hessen Schei (Drone, 2014, iHuman, 2019) og Michael Rowley, er en politisk thriller som kaster lys over den mektige innflytelsen til amerikanske fundamentalistiske evangelikaler i deres streben etter å oppfylle profetien om dommedag. Filmen er allerede annonsert her: Åpningsfilm og årets tema på Movies on War 2023

Terminator 2 – Judgment Day 4K (James Cameron, 1991)

I samarbeid med Elverum Filmklubb viser vi en film som er omtalt som tidenes best actionfilm, nyrestaurert og aktuell som aldri før nå i KI’s tidsalder. Dette blir et event man kan glede seg til!

Les mer om filmene her
Tidspunkter og billetter er like rundt hjørnet!