Høy Sol

[two_third]

Høy sol kaster lys over tre kjærlighetshistorier som finner sted i tre påfølgende tiår i to nabolandsbyer på Balkan, landsbyer med en lang tradisjon for inter-etnisk hat. Det er en film om den sårbarhet og intensistet som forbindes med forbudt kjærlighet.

I den første historien, som finner sted i 1991, blir en romantisk forbindelse tvunget tilbake, da kjærlighet blir en forbudt luksus i en atmosfære preget av galskap, forvirring og frykt i tiden like før krigen bryter løs. Den neste historien er satt til 2001, og vi møter . Krigen er nå over, men for de elskende er det umulig å utvikle forelskelsen til et varig forhold: Sårene etter krigen er for ferske og lar seg ennå ikke hele. Den siste historien finner sted i 2011, og kjærligheten kan endelig få rom, men kun om de elskende kan fri seg fra fortiden. Ondskap og mistenksomhet har ennå ikke sluppet taket. Det er ikke enkelt å frigjøre seg fra historien, men det er mulig.

Høy sol byr på en fantastisk filmopplevelse, hvor alle filmens karakterer er skildret med stor omsorg og varme. Filmen har høstet stor internasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse, særlig etter at den ble plukket ut til det prestisjefylte programmet ”Un Certain Regard” under årets filmfestival i Cannes hvor den vant Juryens pris. Den er også tildelt en rekke filmpriser for både regi og skuespillerprestasjoner.

«Høy sol er en feiring av uselviskhet og kjærlighet – det aller beste ved menneskenaturen som fortsatt kjemper for rom i Balkan-regionen. Men det er en ting jeg er sikker på: Politikk og ekstrem nasjonalisme vinner aldri til slutt. Det gjør kjærligheten» uttaler regissøren. Filmen er første del av en planlagt trilogi, og vi kan ikke annet enn å glede oss til fortsettelsen.

 

Trailer

[youtube=https://youtu.be/F9EuWdWnNRg&w=594&align=left] [/two_third] [one_third_last]
#MoW15_Premiere
#MoW15_Forsoning

Sjanger:
Fiksjonsfilm

Nasjonalitet:
Kroatia, Slovenia, Serbia

Produksjon:
2015 / Ankica Jurić Tilić, Kinorama

Spille­tid:
123 minutter

Språk:
Kroatisk (engelsk tekst)

Regi:
Dalibor Matanić

Med:
Tihana Lazović, Goran Marković, Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac

Format:
DCP

 

Dado-Ćosić_webSkuespiller Dado Ćosić vil være tilstede under visningen.

[/one_third_last]