Klokkene ringer for deg

[two_third]

Kom denne filmen nostalgisk omfavnende i møte og du vil få en fantastisk filmopplevelse. Over to timer med romantikk og idealisme fra den gangen skuespillere virkelig var stjerner, tidlig fargefilm og ekstra sentimental musikk!

Klokkene ringer for deg er basert på Ernest Hemingways klassiske roman. Historien foregår under den spanske borgerkrigen hvor amerikaneren Robert Jordan, spilt av Gary Cooper, har vervet seg som frivillig. Han ligger i skjul oppe i fjellene i påvente av å sprenge en bro, da den lokale piken Maria, i Ingrid Bergmans skikkelse, dukker opp. Filmen er laget på et tidspunkt under andre verdenskrig da ingen riktig visste hva utfallet skulle bli og er en kjærlighetshistorie satt inn i et mikrokosmos av store krigsbegivenheter.

Dette er først og fremst en Ingrid Bergman og Gary Cooper-film. Men bak Cooper og Bergman, finner vi ikke bare et godt manus, men også mindre kjente skuespillere som gjør sine saker forbilledlig. Og med full forståelse for at en med dagens briller kan oppleve filmens Hollywood-patos som en smule i overkant, er det ikke vanskelig å sette pris på fortellergleden i denne klassiske, stormfulle historien om selvoppofrelse og håp fra den spanske borgerkrigen.

Trailer

[/two_third] [one_third_last]
Den spanske borgerkrigen

Tittel:
Klokkene ringer for deg (For Whom The Bell Tolls)

Sjanger:
Drama, Krig

Nasjonalitet:
USA

Produksjon:
Paramount, 1943

Spille­tid:
165 minutter

Språk:
Engelsk

Regi:
Sam Wood

Med:
Gary Cooper, Ingrid Bergman, Akim Tamiroff og Katina Paxinou

Format:
DVD

[/one_third_last]