mow-2017_unsongs-moddi_01
mow-2017_unsongs-moddi_01
mow-2017_unsongs-moddi_02
mow-2017_unsongs-moddi_02

Konsert: Moddi – Unsongs / Forbudte sanger

Visninger

17/11, 22:30
SoundGarden Pub

Omtale

På sitt fjerde album Unsongs som utkom høsten 2016 har Pål Moddi Knutsen oversatt, gjendiktet og tonesatt 12 forbudte tekster fra 11 forskjellige land i alle verdenshjørner – fra vietnamesiske kampsanger og samiske sagn til meksikanske narkoballader og britiske poplåter. Foruten et kritikerrost album, har Unsongs-prosjektet resultert i bok og dokumentarfilm. Boken lanseres på Rockefeller i oktober.

Filmen har premiere på Movies on War fredag 17. november. Senere samme kveld gir Moddi en konsert på Soundgarden. Med seg har han Katrine Schiøtt på cello og vokal.

Les filmomtale av «Moddis forbudte sanger».

Med Unsongs har Pål Moddi Knutsen lagt alen til sin vekst som artist, skrev Dagsavisen etter utgivelsen. Aftenposten mente at sangene har «mer sprengkraft enn noensinne» og ga albumet en femmer på terningen. Dagbladet kalte det «Moddis viktigste album» og ga også en femmer. Internasjonalt har prosjektet vakt oppsikt, med omtale i både britiske The Guardian, amerikanske Financial Times og franske Le Monde. Etter albumet har Moddi har selv fått kjenne på sensuren. På turné med russiske Arkhangelsk Kammerorkester måtte låta «Punk Prayer» droppes fra settet etter at russiske myndigheter truet med fengsel om sangen ble spilt.

Dette er mer enn bare musikk. For mennesker som ikke har de samme rettighetene som oss, er dette blodig alvor – bokstavelig talt. Dette er et tema som dessverre er alt for aktuelt verden rundt. –Moddi

Billetter

Fakta

Tema: Musikk og konflikt

Visninger

17/11, 22:30
SoundGarden Pub