a-war-three
a-war-three
a-war-two
a-war-two
krigen.-photo-per-arnesen-6
krigen.-photo-per-arnesen-6
krigen1
krigen1
krigen3
krigen3

Krigen

Danmark | 2015 | 115 minutter

Visninger

Intro
17/11, 14:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Omtale

Claus sendes hjem fra Afghanistan etter et rutineoppdrag. Han blir anklaget for en krigsforbrytelse. Hjemme venter hans kone Maria og deres tre barn

Kompanisjef Claus Michael Pedersen og hans menn er utstasjonert i Helmand-provinsen i Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøker kona Maria å takle hverdagen som midlertidig alenemor, med tre barn som savner pappa. Under et oppdrag havner troppen i en skuddveksling med Taliban, og for å redde sine menn tar Claus et valg som får store følger for ham selv – og for familien der hjemme.

Med filmene R og KAPRINGEN viste Tobias Lindholm at han kan lage intense og spennende filmfortellinger ut av høyaktuell tematikk. Han er en mester til å skildre miljøer og scener med stor troverdighet, og KRIGEN er intet unntak. Den er basert på omfattende research og fremstår svært realistisk, både i skildringen av soldatlivet i Afghanistan og hjemkomsten etterpå. Men filmen har også en større ambisjon – den er et moralsk drama om ansvar og skyld når man fører krig under fjerne himmelstrøk. Filmen ble Oscarnominert i kategorien beste utenlandske film i 2016, og inneholder strålende rolletolkninger av blant annet Tuva Novotny, Pilou Asbæk og Søren Malling.

Trailer

Billetter

Fakta

Tema: Spesial

Sjanger: Drama, Krig, Thriller

Nasjonalitet: Danmark

Spilletid: 115 minutter

Språk: Dansk

Regi: Tobias Lindholm

Med: Tuva Novotny, Pilou Asbæk, Søren Malling

Aldersgrense: 15 år

Visninger

Intro
17/11, 14:00
Elverum Kulturhus - Storstua