Leiret reiser seg

[two_third]

Da krigen brakte tyske bombefly inn over Elverum la de hele sentrum i ruiner. Da freden kom i 1945 startet gjenoppbyggingen for fullt. Hvilke valg hadde man? Hva slags byutvikling fikk man når hele sentrum måtte bygges opp igjen fra grunnen av?

Mellom den gamle sentrumsbebyggelsen i jugend- og sveitserstil og de nye etterkrigsbygningene ligger det ikke bare en verdenskrig, men også store samfunnsendringer og behov.

Arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg tar oss med tilbake til etterkrigstidens Elverum. Det er rasjonering og materialmangel, men det er også en glød og et engasjement for gjenreisningen. Gjennom eksklusive historiske filmer og bilder får vi et unikt innblikk i Elverum før og etter krigen.

Det Elverum som ble så brutalt lagt i ruiner skulle bygges opp igjen med omsorg og kjærlighet. I Elverum våget man å tenke stort, man tenkte som en by. Med solid lokal forankring i materialvalg og mye stolthet skulle Leiret reise seg igjen.

Tor Bergebakken har lang fartstid i TV-bransjen. Gjennom mange år i NRK, TV Norge og TV2 har han hatt regi på programmer som Autofil, Skogheim flytter inn, Undercover Boss og Kompani Karlsen. For to år siden tok han med familien sin og flyttet hjem til Elverum igjen, og jobber nå i Mediehuset Østlendingen.

Trailer

[/two_third] [one_third_last]
#MoW15_Lokal
#MoW15_Premiere

Sjanger:
Dokumentar

Nasjonalitet:
Norsk

Produksjon:
2015 / Østlendingen

Spille­tid:
26 minutter

Språk:
Norsk

Regi:
Tor Bergebakken

Med:
Anne-Kristine Kronborg

Format:
Quicktime, H.264

[/one_third_last]