The Magnitsky Act – Behind the Scenes

[two_third]

The Magnitsky Act – Behind the Scenes begynner som en dramatisering av russisk politis forsøk på å stjele én milliard dollar fra den amerikanske finansmannen Bill Browder og deretter myrde hans skatteadvokat Sergej Magnitskij. Men filmen utvikler seg raskt til en spennende gravedokumentar, der Nekrasov mistenker at den offisielle vestlige versjonen av denne historien, basert på Browders bok, kan være bygget på usannheter og feil. På overbevisende måte presenteres en indisierekke og et fyldig kildemateriale som peker i en annen retning.

Filmen viser også hvordan denne historien får store politiske konsekvenser og om synet på Russland som den store stygge ulven. Professor Gunnar Iversen sier dette om filmen i bransjebladet RushPrint: «Kanskje til og med mot sin egen vilje som Russland-kritiker i eksil, viser Nekrasov hvor lett det er å overbevise både EU-parlamentet og den amerikanske kongressen så lenge man kan vifte med overgrep mot menneskerettigheter i Russland.» Det at Browders versjon godtas så kritikkløst av EU og USA er noe av det mest skremmende i filmen.

ikke glipp av årets mest kontroversielle dokumentar!

Visningen blir etterfulgt av paneldebatten, «Hvem skal vi tro på?», ledet av Stig Andersen med Øystein Bogen, Ane Tusvik Bonde, Lars Rowe og Andrei Nekrasov.

Trailer

[/two_third] [one_third_last]
Propagandakrig

Sjanger:
Dokumentar, Drama

Nasjonalitet:
Finland/Danmark/Norge

Produksjon:
Piraya, 2016

Spille­tid:
152 minutter

Språk:
Engelsk, Russisk (Engelsk undertekst)

Regi:
Andrei Nekrasov

Med:
Andrei Nekrasov, Bill Browder, Evgeniy Lunchenko, Gennadii Popenko, Ekaterina Bashkina, Alexander Berezhok m.fl.

[/one_third_last]