Mannen som reddet Paris

[two_third]

Det er like før daggry, og Dietrich von Choltitz (Niels Arestrup), tysk general i Paris, forbereder seg på å utføre Adolf Hitlers ordre om å sprenge den franske hovedstaden. Broer og monumenter er alt rigget for ødeleggelse.
Likevel ble ikke Paris ødelagt. Hva var grunnen til at von Choltitz nektet å utføre Der Führers ordre, på tross av hans grenseløse lojalitet til det tredje riket? Var det Raoul Nordling (André Dussollier), den svenske generalkonsulen til Paris, som fikk generalen til å ombestemme seg?

Filmen kan karakteriseres som et kammerspill, hvor omgivelsene er det utstudert luksuriøse og legendariske Hotel Meurice i Paris. De dype, skyggefulle bildene får det til å skinne i bladgull og fløyelsgardiner. Kontrastene til livet utenfor kunne ikke vært større. Underveis i det intense dramaet inntas det kulinariske måltider og konjakk av beste merke, hvilket er bakgrunnen for at vi setter opp filmen i samarbeid med Smaksfestivalen i Elverum. Velbekomme!

Trailer

[youtube=https://youtu.be/EdZR2E9dL1A&rel=0&w=594&align=left] [/two_third] [one_third_last]
#MoW15_Smaksfestivalen
#MoviesOnWar15

Originaltittel:
Diplomatie

Sjanger:
Fiksjon

Nasjonalitet:
Frankrike / Tyskland

Produksjon:
2014 / Gaumont, Film Oblige, Blueprint Film, Arte France Cinema, WDR, SWR, Canal Plus, Cine Plus, Eurimages, CNC, Region Ile de France, MFG, FFA, PROCIREP-ANGOA

Spille­tid:
80 minutter

Språk:
Fransk/Tysk (tekstet)

Regi:
Volker Schlöndorff

Med:
André Dussollier, Niels Arestrup, Robert Stadlober, Burghart Klaussner, Charlie Nelson, Jean-Marc Roulot, Stefan Wilkening

Format:
DCP

[/one_third_last]