Movies on War 2018 er offisielt åpnet!

Film fenger og forklarer best.

Generalmajor Eirik Kristoffersen i Heimevernet erklærte Movies on War for åpnet i Elverum Kulturhus i kveld. Rundt to hundre og femti publikummere fikk høre et tydelig budskap om å verne om fred, frihet og demokrati. Kristoffersen mener at MoW er en viktig filmfestival og at film er best egnet for å fenge og forklare forhold knyttet til krig, fred, konflikt og forsoning.

Manusforfatter og filmregissør Anette Ostrø vant manuskonkurransen med hele 100 000 kroner gitt av Sparebank1, Østlandet. Hun var overveldet av glede for bidraget til videre arbeid med dokumentaren «The Golden Swan». Arbeidstittelen henspiller på kallenavnet som hovedpersonen i filmen, Hans Christian Ostrø fikk under sitt opphold i India. Dokumentaren handler om broren som ble kidnappet og drept.

Ordfører Erik Hanstad berømmet MoW for festivalenes innhold i disse åtte årene. Han uttrykte stor takk til tidligere leder Mona Pedersen og ikke minst til den nye festivalsjefen og daglig leder Øystein Egge. Sistnevnte takket sponsorer, Elverum Kulturhus, styre, stab og frivillige for innsatsen – men også publikum som han mente ville få oppleve noe å vokse på i de kommende dagene.