my-favorite-war-still-01-min
my-favorite-war-still-01-min
my-favorite-war-still-05-min
my-favorite-war-still-05-min
my-favorite-war-still-07-min
my-favorite-war-still-07-min
my-favorite-war-still-08-min
my-favorite-war-still-08-min

My Favorite War

Latvia/Norge | 2020 | 77 minutter

Visninger

21/11, 22:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Omtale

My Favorite War vant nylig hovedprisen ved verdens ledende animasjonsfilmfestival Annecy og er denne høsten klar for premierer i både Latvia og Norge.

My Favorite War er regissert av norsk-latviske Ilze Burkovska Jacobsen og er en personlig, animert dokumentarfilm som forteller historien om regissørens oppvekst i Latvia i årene 1970-1990. Regimet i Sovjetunionen brukte andre verdenskrig som et betydelig ideologisk våpen for å skremme og undertrykke befolkningen under den kalde krigen. Når Ilze finner et bein fra en tysk soldat i sandkassa begynner hun å finne andre historier begravd under propagandaen. Til slutt må hun komme til en avklaring om hvem hun vil være og hva hun skal tro på.

(Hentet fra Cinemateket)

Trailer

Billetter

Fakta

Tema: Kald krig

Sjanger: Drama, Krig, Dokumentar, Biografisk

Nasjonalitet: Latvia/Norge

Spilletid: 77 minutter

Språk: Engelsk - English subtitles

Regi: Ilze Burkovska Jacobsen

Med:

Aldersgrense: 12 år

Visninger

21/11, 22:00
Elverum Kulturhus - Storstua