Omtale
Om forbudt kjærlighet, skeivhet og motstand
Magnus Gerttens dokumentar begynner med gamle arkivbilder fra Malmö havn. På bildene ser vi overlevende fra andre verdenskrig som har sittet i konsentrasjonsleirer og ankommer Sverige i dårlig forfatning. Særlig en kvinne ved navn Nadine fanger oppmerksomheten og gjør at Gertten vil vite mer om hvem hun var og hvordan livet ble videre. Resultatet er et puslespill som viser hvor mange brikker som må på plass for at man skal kunne se hele bildet.
Sporene leder til Ravensbrück konsentrasjonsleir der Nadine stiftet bekjentskap med Nelly i 1944, noe som ble begynnelsen på et livslangt forhold med forbudt kjærlighet. Gertten blir kjent med Nellys barnebarn Sylvie som åpner kisten på loftet med postkort, bilder og hjemmevideoopptak. Sånn blir Sylvie endelig kjent med sin bestemor, og i den forlengelse; Nadine.
To foregangskvinner som sto opp mot datidens normer trer sterkere og sterkere frem ettersom puslespillet legges, og resultatet er en fantastisk kjærlighetshistorie mellom to kvinner fra ulike kulturer som fant hverandre i det aller mørkeste og holdt sammen i tykt og tynt.
Før filmen blir det innledning av Mona Pedersen direktør ved Anno-Museum Kongsvinger.
Visningen er i forbindelse med Skeivt Kulturår og er et samarbeid med Kvinnemuseet.