the-eyes
the-eyes
radio-dolores
radio-dolores
little-boy
little-boy

Nordisk konkurranse 1: The Eyes of a War, Radio Dolores, Little Boy

Aldersgrense: 12 år

Visninger

Intro, Q&A, Nordisk konkurranse
15/11, 21:00
Elverum Kulturhus - Veslestua

Omtale

The Eyes of a War / Krigens øyne | Regi: Jouko Altonen, Seppo Rustainen
Finland | 2018 | 23 minutter

Den finske borgerkrigen i 1918 var også barns krig, med barnesoldater på begge sider. Barna så og opplevde krigen, de kjempet i slag og trefninger, ble skadet og henrettet. Men barn lekte også i krigens ruiner og trodde på en fremtid.  Krigens øyne er basert på autentiske fotografier som taler for seg selv. Hvert barn, både de ”hvite” og de ”røde”, er krigens ofre.

 

Radio Dolores | Katariina Lillqvist
Finland | 2017 | 19 minutter

Dokumentarisk dukke-animasjon om dagliglivet i en skofabrikk i 1930-tallets Finland, der skomakere i solidaritet sender sko som humanitær hjelp til borgerkrigen i Spania. Og om unge Arvo som slutter seg til de internasjonale brigadene.

Filmen er regissert av den internasjonalt kjente dukkeanimatøren Katariina Lillqvist.

 

Little Boy | Kristian Pedersen
Norge | 2018 | 4 minutter

Tiden stoppet idet atombomben, med kodenavn Little Boy, detonerte over Hiroshima den 6. august 1945 kl. 08.15 om morgenen.

Regissør Kristian Pedersen har ønsket å gjenskape, gjennom denne abstrakte kortfilmen, det ubegripelige inferno av flammer og varme som oppsto i det øyeblikket bomben gikk av og lyste som en ny grusom sol over Hiroshima.

Gjester

 • Jouko Aaltonen
  Jouko Aaltonen Filmskaper

  Jouko Aaltonen (f.1956) er en erfaren produsent og regissør. Han har i selskapet Illume Ltd produsert rundt 30 kreative dokumentarfilmer, inkludert en rekke internasjonale co-produksjoner. Han leverte sin doktoravhandling ved Aalto University i 2006. Han er en populær foredragsholder og har publisert fem bøker: to om manusskriving og tre om dokumentarfilm. Han er også en av eierne av selskapet Illume Ltd, en av de ledende produksjonsselskapene for dokumentarfilm i Finland. Illume startet opp i 1987 og har produsert over 100 filmer for både et nasjonalt og et internasjonalt marked.

  Jouko møter du i forbindelse med nordisk konkurranseprogram 1, hvor han har regissert Krigens øyne / The Eyes of a War, torsdag 15.11 klokken 21:00.
 • Kristian Pedersen
  Kristian Pedersen Filmskaper

  Kristian Pedersen har en mastergrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Bergen. Han jobber som animatør og designer hos Mikrofilm i Oslo, og har tidligere produsert animerte poesifilmer i samarbeid med Gasspedal og Gyldendal forlag.

  Kristian har en distinkt visuell signatur og fortellerstil, og filmene hans har blitt vist på festivaler for film, animasjon, litteratur og poesifilm. Han vant Goethe instituttets filmpris på Zebra poesifilmfestival i Berlin i 2014 og hans forrige film Bøygen (2016) har reist verden rundt.

  Kristian møter du i forbindelse med nordisk konkurranseprogram 1, torsdag 15.11 klokken 21:00, som hans film Little Boy er en del av.

Billetter

Visninger

Intro, Q&A, Nordisk konkurranse
15/11, 21:00
Elverum Kulturhus - Veslestua