til-barn
til-barn
horung
horung

Nordisk konkurranse 2: Til mine barn, Horungen

Aldersgrense: 12 år

Visninger

Intro, Q&A, Nordisk konkurranse
16/11, 10:00
Elverum Kulturhus - Veslestua

Omtale

Til mine barn | Regi: Shwan Dler Qaradaki
Norge | 2017 | 21 minutter

Denne historien borrer dypt i komplekse spørsmål om demokrati, religion, ytringsfrihet og medmenneskelighet. Ved å uttrykke sin bekymring for fremtiden, i form av brev til sine barn, åpner Qaradakis opp for diskusjon om humanistiske og politiske spørsmål. Filmen består av hans akvareller og blekktegninger. De fungerer godt for hans kunstneriske prosjekt: Å formidle fortellinger om krig og flukt, savn og fremtidshåp, på en måte som både berører og engasjerer.

 

Horungen | Regi: Knutte Wester
Sverige | 2017 | 58 minutter

I fire år jobbet billedkunstneren Knutte Wester med denne håndmalte, animerte filmen om hans farmor, som forteller hvordan det var å vokse opp som ”uekte barn” av en ugift mor i Sverige på begynnelsen av forrige århundre. Gjennom hennes dramatiske historie, får vi også et innblikk i den utviklingen sosialt og politisk som har foregått i de nordiske landene i de siste hundre år.

Filmen hadde premiere på Amsterdam Internasjonale dokumentarfilmfestivalen (IDFA) i 2016 og har vært vist på i kunstmuseer og andre prestisjetunge filmfestivaler verden rundt.

Filmen utspilte sig i mitt hode da jeg satt i farmors sofa. Siden begynte jeg å male og i filmen finns 678 akvareller, bilder som jag måtte få ut av hodet (Knutte Wester i forbindelse med premieren på SVT i 2017).

Gjester

 • Therese Högberg
  Therese Högberg Produsent / Medlem av pitchejury

  Therese Högberg er svensk, født og oppvokst i Västerbottens innland og har jobbet med kommunikasjon og bevegelige bilder siden år 2000, som prosjektleder, PR-manager og innsalgsprodusent for TV-produksjoner.

  Siden 2011 har Högberg vært produsent hos Bautafilm AB, der hun fremfor alt produserte kortfilmer av Victor Lindgren og jobber med hans langfilm Till drömmarnas land .  I 2014 deltok hun for Sverige i Young Producers Club i Cannes. Hun produserer både fiksjon og dokumentar, har arbeidet med mange av selskapets filmer som blant annet har vunnet Teddy Award i Berlin, 1 km-film og Gulbaggenominasjon. I 2015 fikk hun prisen “årets filmhelt” på Umeå Europeiska Filmfestival for sin innsats for filmindustrien i nord-Sverige. Senest co-produserte hun Selma Vilhunens film Hobbyhorse Revolution (2017).

  Therese er produsenten til Horungen som vises i nordisk konkurranseprogram 2, fredag 16.11 klokken 10:00. Hun sitter også i årets pitchejury.
 • Shwan Dler Qaradaki
  Shwan Dler Qaradaki Filmskaper

  Shwan Dler Qaradaki (født 1977 i Suleimania i det irakiske Kurdistan) er en billedkunstner som jobber med tegning, maleri, foto, installasjon og video. Shwan er utdannet ved Kunstakademiet i Sulaimani i Kurdistan i Irak og har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo fra 2009. Shwan kom til Norge som politisk flyktning i 1999 etter mer enn to år på flukt gjennom Europa. I 2011 fikk han varig oppholdstillatelse i Norge. Hans kunst problematiserer identiteter i en multietnisk og multikulturell verden. Som liberal muslim med kurdisk bakgrunn og 16 års opphold i Norge bak seg, har han gjort spenningsfeltet mellom muligheter, tradisjoner, brudd og fordommer til et gjennomgangstema. Han har hatt en rekke separatutstillinger og gruppeutstillinger i inn- og utland og turnert med Den kulturelle skolesekken i flere fylker.

  Han har tidligere laget kortfilmen To My Children som ble vist i konkurransen på Movies on War i 2018. Før det har han laget triologien Salte Kyss som han siden 2012 har turnert med på skoler over hele Norge via DKS

  Shwan møter du i forbindelse med visningen av hans film DEN TATOVERTE SOLEN i nordisk konkurranse

Billetter

Visninger

Intro, Q&A, Nordisk konkurranse
16/11, 10:00
Elverum Kulturhus - Veslestua