rania
rania
spring
spring
future-iraq
future-iraq

Nordisk konkurranse 3: Ranias flukt, Spring for livet, The Future of Iraq

Aldersgrense: 12 år

Visninger

Intro, Q&A, Nordisk konkurranse
16/11, 12:00
Elverum Kulturhus - Veslestua

Omtale

Ranias flukt | Regi: Anders Hammer
Norge | 2018 | 22 minutter

Rania Mustafa Ali, 20, flykter fra Syria med et lite kamera akkurat idet Europa stenger grensene. Hun blir lurt av menneskesmuglere, risikerer å drukne i Middelhavet og blir beskutt med tåregass og gummikuler på grensen til Makedonia.

Dokumentaren viser de enorme påkjenningene mange flyktninger utsettes for under reisen for å komme seg i sikkerhet.

 

Spring for livet | Regi: Vidar Dahl
Norge | 2018 | 12 minutter

Spring for livet skildrer en mann som har opplevd en krig han ikke klarer å leve med, og konsekvensene det får for ham og hans familie.

Opplevelsene fra hans tid som soldat i de fredsbevarende styrkene i Afghanistan preger ham i større og større grad. Når han en dag tilkjennegir at han har tenkt seg ut på egen hånd for å jogge, vekker det ytterligere undring og usikkerhet i familien.

 Verdenspremiere under Movies on War

 

The Future of Iraq | Regi: Thee Yezen Al-Obaide, Mats Muri
Norge | 2018 | 29 minutter

Ett av seks barn bor i dag i krigssoner. Dette er et møte med tre av dem der de enkelt og likefrem beskriver opplevelser fra krig og dagligliv. Deres sjokkerende vitnemål gjør deg stum. Filmen utspiller seg i Irak, men det kunne foregått hvor som helst i verden.

Gjester

 • Vidar Dahl
  Vidar Dahl Filmskaper

  Vidar Dahl driver foretaket Eit Fett Liv Produksjon, der hovedvirkeområde er prosjektutvikling, manus og regi, men har også produsert noen filmer. Sammen med sin kone startet han i 2013 Filmfest Vatn, på gården der han bor. Vidar er daglig leder for filmfestivalen som arrangeres årlig den siste helgen i august.

  Dahl har regissert en hel rekke filmer, blant annet Byttedagen (2014)

  Vidar møter du i forbindelse med nordisk konkurranseprogram 3, hvor han har regissert Spring for livet, fredag 16.11, klokken 12:00.

   

 • Mats Muri
  Mats Muri Filmskaper

  Mats Muri (f.1992) er dokumentarregissør og fotograf. Han studerer for tiden dokumentarregi ved Høgskolen i Lillehammer og uteksamineres våren 2019. Utenfor studiene har han vært involvert I flere prosjekter bade som regissør, fotograf og klipper. Debut-dokumentaren hans, Oslo Rats, vant beste dokumentar i studentkategorien på Nordic Docs 2018 og hans andre film

  The Future of Iraq vant beste kortdokumentar på Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF).

  Mats møter du i forbindelse med nordisk konkurranseprogram 3, hvor han har regissert The Future of Iraq, fredag 16.11, klokken 12:00.
 • Thee Yezen Al-Obaide
  Thee Yezen Al-Obaide Filmskaper

  Thee Yezen Al-Obaide (f. 1983) er født og oppvokst i Irak og flyttet til Kristiansand med familien som 17-åring. Han er journalist og aktivist, og arbeidet som oversetter på Pål Refsdals film Dugma – The ButtonThe Future of Iraq er hans første film som regissør, og under Bergen Internasjonale Filmfestival BIFF i 2018 vant den prisen for beste kortdokumentar.

  Thee Yezen møter du i forbindelse med nordisk konkurranseprogram 3, hvor han har regissert The Future of Iraq, fredag 16.11, klokken 12:00.

Billetter

Visninger

Intro, Q&A, Nordisk konkurranse
16/11, 12:00
Elverum Kulturhus - Veslestua