brennende
brennende

Nordisk konkurranse 5: Brennende minner

Aldersgrense: 12 år

Visninger

Intro, Q&A, Nordisk konkurranse
16/11, 16:30
Elverum Kulturhus - Veslestua

Omtale

Brennende minner | Regi: Ellen-Astri Lundby
Norge | 2018 | 58 minutter

Filmen forteller den vanskelige og såre historien om det å være krigsbarn til alle tider. Vi møter seks tidsvitner som ble flyktninger i eget land høsten 1944, og er med på deres sterke møter med barn i Finnmark og Nord-Troms i dag hvorav flere er flyktningbarn. Filmen utforsker også det største traumet sivilbefolkningen opplevde under andre verdenskrig i Norge – det å bli jaget hjemmefra og komme tilbake til en nedbrent landsdel.

Brennende minner reflekterer over vår egen krigshistorie og trekker linjer til andre kriger i vår tid.

Gjester

 • Johs Røde
  Johs Røde Tidsvitne

  Johs Røde f.1936 er en multikunstner, forfatter, aktivist og tidligere lærer, opprinnelig fra Langfjordbotten i Vest-Finnmark, men har vært bosatt og hatt sitt virke på Ramberg midt i Lofoten i en mannsalder. I 2009 kom boka «Ikke en tåre skal dem få» der Johs skriver levende og åpenhjertig om hvordan det var å oppleve andre verdenskrig, tvangsevakueringen og nedbrenningen av Finnmark som barn. Han skildrer også det å komme som flyktning fra nord til et fremmed sted i Trøndelag høsten 1944.

  Johs møter du fredag 16.11, klokken 16:30 etter filmen Brennende minner i konkurranseprogram 5, en film han deltar i.
 • Ellen-Astri Lundby
  Ellen-Astri Lundby Filmskaper

  Ellen-Astri Lundby f.1959 er produsent og regissør i sitt eget foretak Ellen Lundby Film & Media med flere prisvinnende filmer som kortfilmen To tette og en badehette (1989) og dokumentarene Min mors hemmelighet (2009) og Joikefeber (2013). Hun har også jobbet som journalist og kulturformidler i store deler av sin yrkeskarrière. Lundby er fra Oslo, men har også sterke bånd til Finnmark gjennom sin sjøsamiske morsslekt.

  Ellen-Astri har regissert filmen Brennende minner som går i nordisk konkurranseprogram 5, fredag 16.11 klokken 16:30

Trailer

Billetter

Visninger

Intro, Q&A, Nordisk konkurranse
16/11, 16:30
Elverum Kulturhus - Veslestua