president-nelson-chamisa-at-rally-long-shot_foto_henrik-bohn-ipsenfinal-cut-for-real
president-nelson-chamisa-at-rally-long-shot_foto_henrik-bohn-ipsenfinal-cut-for-real
president_nelson-chamisa-and-his-team_foto_henrik-bohn-ipsenfinal-cut-for-real
president_nelson-chamisa-and-his-team_foto_henrik-bohn-ipsenfinal-cut-for-real

President

Norge / USA / Danmark | 2021 | 115 minutter

Visninger

Intro
18/11, 14:00
Elverum Kulturhus - Veslestua
Spesialarrangement, Intro
20/11, 14:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Omtale

En intim, nyansert og grundig dokumentar om presidentvalget i Zimbabwe i 2018

I 2017 blir Robert Mugabe tvunget til å gå av som Zimbabwes president etter 30 år, i et militærkupp som installerte visepresident Emmerson Mnangagwa som landets overhode. Året etter er det duket for presidentvalg, og i denne dokumentaren følger vi den unge utfordreren Nelson Chamisa i hans kamp for å vinne landets høyeste embede. Chamisa har verken ressursene eller forbindelsene til sin rival Mnangagwa, men takket være sitt korstog mot korrupsjon og fattigdom har han folkets støtte. I et land uten tradisjoner for frie valg, er det imidlertid ingen garantier for at dét er tilstrekkelig for å gå av med seieren.

Danske Camilla Nielsson har tidligere skildret Zimbabwes politiske spill i den kritikerroste Democrats (2014), og her følger hun opp med en bunnsolid dokumentar om valget i 2018. Nielsson har fått unik tilgang til Chamisa og hans team, og publikum får være flue på veggen i en rekke konfidensielle møter og skjebnesvangre øyeblikk. President er mer enn en film om Zimbabwe – det er en nyansert og grundig dokumentar om demokrati og politiske prosesser som fremstår genuint viktig. (Hentet fra BIFF)

An intimate, nuanced and thorough documentary about the 2018 Zimbabwean presidential election
In 2018 political underdog Nelson Chamisa ran for the office of the president of Zimbabwe against the incumbent Emmerson Mnangagwa. Danish filmmaker Camilla Nielsson was granted unprecedented access to Chamisa and his team, and the result is this uniquely candid and intimate document of his campaign and Zimbabwe’s fledgling democracy. President, however, is more than just a film about Zimbabwe – it’s a nuanced, thorough and indispensable film about democracy and political process. (BIFF)

Gjester

  • Tererai Obey Sithole
    Tererai Obey Sithole Aktivist

    Tererai Obey Sithole fra Zimbabwe jobber for fred, menneskerettigheter og bærekraftig utvikling. Han er født i 1992 og har en Bachelor i “Local Governance Studies fra Midlans State Univsersity i Zimbabwe, samt en Master i “Global Development and Planning” fra Universitetet i Agder.

    Han er involvert i en rekke forskningsprosjekter om internasjonal migrasjon og fred. Tererai er også tidligere ungdomsleder i bevegelsen for demokratisk endring (MDC Alliance) i Zimbabwe.

    Tererai deltar i samtale etter visningen av President lørdag klokken 14:00.

 

Trailer

Billetter

Fakta

Tema: Korrupsjon

Sjanger: Dokumentar

Nasjonalitet: Norge / USA / Danmark

Spilletid: 115 minutter

Språk: Engelsk/Shona

Regi: Camilla Nielsson

Aldersgrense: 15 år

Visninger

Intro
18/11, 14:00
Elverum Kulturhus - Veslestua
Spesialarrangement, Intro
20/11, 14:00
Elverum Kulturhus - Storstua