Pressemelding 1 – 2017

Fredag lanseres de splitter nye nettsidene til filmfestivalen Movies on War sammen med første smakebit av programmet for årets festival som går av stabelen 16. til 18. november i Elverum.

 «Fake news» og «revolusjon» er temaer som festivalsjef Mona Pedersen har valgt ut sammen med programrådet, som i disse dager jobber på spreng med å spikre årets program.

 – I år skal vi  kaste lys over «fake news» og «alternative fakta» som med Donald Trump er blitt dagligdagse uttrykk. I tillegg får du som festivalgjest oppleve temaene «kupp» og «Cuba libre», forteller Mona.

 – Foruten aktuelle begivenheter og diskusjoner, skal vi også i år ha noen filmhistoriske klassikere på programmet. Dessuten skal vi bli bedre kjent med revolusjonsikonet Che Guevara.

Festivalen har gjennom sine syv år hatt besøk av flere celebre gjester fra inn og utland, og selv om nok Donald Trump ikke vil gjeste årets Movies on War, kan festivalsjefen love flere spennende gjester på programmet.

 – Jeg gleder meg spesielt til at Elverum skal få treffe Le Ly Hayslip. Hun er en vietnamesisk-amerikansk forfatter og samfunnsdebattant, og hennes historie er blant annet utgangspunktet for Oliver Stones film Heaven and Earth fra 1993.

 Siden oppstarten i 2011 har filmfestivalen fått godt rotfeste i Elverumsregionen og gitt publikumet viktige og spennende filmer og debatter innen temaene krig og konflikt, fred og forsoning – eller «krig og fred og sånn» som det folkelig kalles. Og nettopp at MoW skal være en folkelig festival, og ikke bare en nisje-festival for de helt spesielt interesserte, er Mona Pedersen opptatt av.

– Jeg mistenker at mange tror du må være spesielt interessert i krig og konflikt, eller krigsfilm for å gå på Movies on War, men det stemmer ikke. Vi har program for skoleungdom og er opptatt av å nå bredt ut. Det er lov å hygge seg hos oss, og vi legger litt ekstra til rette for det i år, blant annet gjennom flere sosiale arrangementer i løpet av festivalen.

Festivalsjef Mona Pedersen er tilgjengelig på telefon 986 03 472 etter klokka 14:00 torsdag.

 

 

Vedlagte bilder:

DONALD TRUMP. Foto: Voice of America [Public domain], via Wikimedia Commons

MONA PEDERSEN. Foto: Anna Løvlund