Pressemelding 5 – 2017: Filmen «A new beginning» vant 100 000 kr i Movies on Wars pitchekonkurranse

Medprodusent Kristian Mosvold mottok den gledelige nyheten og en sjekk på 100 000 kr under åpningen av filmfestivalen Movies on War i Elverum torsdag kveld.

Interessen rundt årets pitchekonkurranse har vært rekordstor, og over 50 filmer ble påmeldt. Konkurransen har vært arrangert siden festivalens start i 2011. Den gang vant manusforfatter Jan Trygve Røyneland med manuset til «Kongens Nei». I år satt Røyneland i juryen sammen med produsent Mona Steffensen og regissør Henrik Martin Dahlsbakken.

Åtte sterke finalister fikk presentere sin filmidé på festivalens åpningsdag. Juryen var raskt enstemte om at «A new beginning» fortjente premien, som er av de største i denne typen konkurranser nasjonalt.

Dette er juryens begrunnelse:

Blant åtte sterke prosjekter, presentert av dyktige filmskapere, var det i år spesielt ett prosjekt som skilte seg ut. Juryen var raskt enstemte rundt hvilket prosjekt som i år skal motta pitcheprisen på 100.000kr fra Sparebank 1 Østlandet.

Årets vinner er en film som på en medrivende måte klarer å fortelle en historie både emosjonelt og politisk. Gjennom møte med skjebner som har opplevd ting i sine liv, så uvirkelig for oss her i Norden, at vi nesten ikke kan forestille oss det, klarer prosjektet gjennom sin presentasjon å berøre juryen til tårer og latter i løpet av sine syv og et halvt minutt.

Vi ønsker å gi prisen til en film som forteller historien og om hvordan en krigsrammet far og sønn prøver å få en ny start. Prisen går til A NEW BEGINNING, presentert av medprodusent Kristian Mosvold.

På åpningen omtalte Kjell Inge Bækken i Sparebank 1 Østlandet Movies on War som en kulturperle, før han annonserte vinneren av årets pitchekonkurranse. Bækken kunne overrekke premien på 100 000 kr til en glad og overrasket medprodusent Kristian Mosvold, som benyttet anledningen til å med glimt i øyet takke Norsk Filminstitutt og andre aktører for fremtidig støtte. –Og jeg som aldri vinner noe, sa Mosvold etter åpningen.

Movies on War er en filmfestival om fred og forsoning, krig og konflikt. Festivalen har blitt arrangert siden 2011 i Elverum, Hedmark.

Pressebilder kan lastes ned her: