Programmet for 2023 er klart!

Reserver billetter og les om årets program!

Vi kan endelig annonsere festivalprogrammet til den 13. utgaven av Movies on War! Årets program består av hele 30 filmer fra hele verden, samt en rekke arrangementer og foredrag. Aldri har vi hatt et mer fullspekket program, og vi ser frem til å ta dere imot.

Movies on War 2023 finner sted 15.–19. november i Storstua og Veslestua ved Elverum Kulturhus og det blir god stemning i vår pop-up café fra torsdag til lørdag der Elverum Sandwich vil selge gode retter fra Midtøsten, både varmt og kaldt, og hvor man kan få seg en kaffe eller et glass vin.

I samme område vil det være stands, og Norli Kremmertorget vil som tidligere ha en bokhandel med relevant litteratur. Under hele festivalen vil det også være en utstilling av bilder fra Artist Against the Bomb i samarbeid med Nei til Atomvåpen. Festivalpuben blir Stri Pub, og vi anbefaler å ta middagen på FAVN.

Nordisk konkurranseprogram

Festivalen byr på den faste nordiske konkurransen Nordisk konkurranseprogram. I dette programmet vil det være mange filmskapere på besøk, dette vil foregå i Veslestua, der blir det 12 filmer fra 5 til 60 minutter fordelt over fire programmer.

Det blir også gjensyn med Books on War-foredragsrekka vår, som er knyttet til litteratur i samarbeid med Elverum bibliotek (alle foregår i Storstua), klokken 18:00 på torsdag med Prof. Tormod Heier og Minister Pär Stenbäck om finsk og svensk NATO-medlemskap, med noen av de fremste ekspertene på området i samarbeid med Elverum- og omegn forsvarsforening og Generalgården.

Fredag klokken 18:00 blir det Palestina – Israels ran, vårt svik med Odd Karsten Tveit (vi anbefaler i den forbindelse å få med seg filmen Gaza klokken 15:45) og på lørdag klokken 15:00 Anja Røyne – Løsninger på klimakrisen og filmvisning av Sivil ulydighet .lørdag kommer også Erik Poppe tilbake til festivalen for å snakke om sitt nye prosjekt Quisling klokken 17:00: Quisling – Erik Poppe om sin kommende film.

På onsdag blir det pitchekonkurranse. Om du er interessert i bransjen er dette gratis å beskue. Prisen til beste pitch på 100 000 kroner støttet av Sparebank1 Østlandet blir delt ut under festivalåpningen samme kveld. Åpningen blir på onsdagen i år klokken 18:00, med visning av den svært aktuelle dokumentaren Praying for Armageddon med regissør Tonje Hessen Schei tilstede. Det blir også åpningstale fra Sidsel Wold og velkommen til Elverum ved Ordfører Lillian Skjærvik.

Vi arrangerer åpningsmiddag for gjester og publikum på To Runde Bord (Hotel Central), det blir god mat og musikalske innslag, her er det få billetter (kjøp her!) Kvelden avsluttes for den mer filmsultne av den medrivende filmen Bobi Wine: The People’s President i Veslestua.

20 Days in Mariupol

På torsdag setter vi i gang med filmene 20 Days in Mariupol, Neighbours, Rebel, Lengsel etter nåtid, Theatre of Violence, In the Rearview og The Corridors of Power.

fredag viser vi Oppenheimer, reprise av Bobi Wine: The People’s President, Aurora’s Sunrise, Nordisk konkurranseprogram 1, Gaza, Nordisk konkurranseprogram 2, reprise av Theatre of Violence, Norgespremiere på The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, og til slutt reprise av Neighbours.

Lørdag: Nordisk konkurranseprogram 3, The Zone of Interest, Nordisk konkurranseprogram 4, Terminator 2 – Judgement day i samarbeid med Elverum filmklubb, Live Dokuprat i kommunestyresalen, Kongoveteranene, reprise av 20 Days in Mariupol, reprise av In the Rearview og Prisutdeling med Rebel.

Søndag: Velkommen til Elverum-arrangement i rådhusfoajeen i samarbeid med Elverum Vekst, det blir familievisning av Ponyo på klippen ved havet og reprise av både Praying for Armageddon og Aurora’s Sunrise.

Her kan du lese enda mer om programmet for Movies on War 2023.

Vel møtt på tidenes mest innholdsrike utgave av Filmfestivalen i Elverum, Movies on War 15.–19. november.

Programrådet for 2023 har bestått av Øystein Egge, Mette Kynsveen, Karoline Hovsengen, Torunn Nyen, Marcela Douglas og Birgitte Sigmundstad.

Festivalpass og billetter er nå tilgjengelige for alle arrangementer, og det blir 2-for-1 i år også.