• Erik Poppe
    Erik Poppe Regissør
  • Birgitte Sigmundstad
    Birgitte Sigmundstad Moderator

Tid og sted

Samtale
18/11, 17:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Om arrangementet

Regissør Erik Poppe kommer til Movies On War for å fortelle om, og vise klipp, fra sin nye film om Quisling.

Erik Poppe er kjent for blant annet filmene Tusen ganger god natt , Utøya 22 juli, Kongens nei og sist Utvandrerne. Filmen Quisling er en fortelling om Vidkun Quislings siste dager fra pågripelsen i 1945 til henrettelsen 24. oktober samme år. Poppe vil vise klipp fra filmen og vil ha en samtale med filmskaper og medlem av programrådet Birgitte Sigmundstad.  Samtalen vil dreie seg om den nye filmen, karakteren Quisling og hvilke tanker som ligger bak prosjektet og vil også berøre tema som okkupasjonshistorie på film og hvordan film er med på å forme historien om 2. verdenskrig.

Quisling får lansering på kino høsten 2024 og vi er heldige som får denne sniktitten fra festivalvenn Erik Poppe, som vi kjenner godt fra hans besøk på tidligere festivaler.

Om deltakerne

Erik Poppe er en av Norges mest kjente filmregissører med en imponerende CV med filmer og priser. Poppe startet sin karriere som fotograf for VG og Reuters, hvor han dekket både norske og internasjonale konflikter. Siden det har han stått bak filmer som Hawaii Oslo, Schpaa, deUSYNLIGE, 1000 ganger god natt, Kongens Nei, Utøya 22. juli og Utvandrerne. Nå er han i produksjon på filmen om Quisling.

Birgitte Sigmundstad er billedkunstner og dokumentarfilmskaper. Hun er utdannet ved Surrey Institute of Art & Design. Filmene hennes inkluderer blant annet En dag med historien, Brevet til Kulturministeren, Odel, Hammersborg Protecting the Bygone Future. og Kunst og ukunst (MoW2020). I 2007 mottok hun Einar Granums kunstpris og i 2011 statens Garantiinntekt for kunstnere. Birgitte er opptatt av festivalens tema og har laget flere filmer som kretser rundt andre verdenskrig. Hun sitter også i programrådet til filmfestivalen Movies on War.

 

Tid og sted

Samtale
18/11, 17:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Mer «Books on War»: