bild16_hicropped
bild16_hicropped
sa2
sa2
sa3
sa3
sameblod1
sameblod1

Sameblod

Sverige | 2016 | 110 minutter

Visninger

Ventefilm, Intro
15/11, 15:00
Elverum Kulturhus - Storstua

Omtale

Sameblod er kjærlighetserklæring til dem som forlot og de som ble værende…

Gjennom ungjenta Elle Marja, som kommer fra en reindriftsfamilie, forteller filmen om hvordan det var å vokse opp som samisk i Sverige på 1930-tallet. 14-årige Elle Marja blir sendt på internatskole sammen med andre samiske barn, og rasismen som hun opplever gjør at hun bryter totalt med sin samiske identitet for å bli så svensk som mulig. Filmen inneholder bl.a. scener der rasebiologer fotograferer internatskolebarna nakne og måler hodeskallene deres.

Amanda Kernells debutfilm er en sjelden vare. Hun tegner et sterkt og gripende bilde av samenes historie i Sverige og Norden og norske Lena Cecilia Sparrok gjør en overbevisende rolle som filmens hovedperson. Filmen hadde premiere på Venice Days (Filmfestivalen i Venezia), der den vant Europa Cinemas Label for Beste europeiske film og kritikerprisen Fedeora for beste debutregissør. Siden har den fått strålende kritikker og overveldende mottakelse verden over og vunnet de mest prestisjetunge priser. Vi er stolte av endelig å presentere filmen i Elverum!

Filmen går som skolevisning hver dag fra mandag 12.  til onsdag 13. november og vi har GRATIS visning av filmen torsdag 15. november 15:00 i Storstua, Elverum kulturhus.

Trailer

Billetter

Fakta

Tema: Ungdom

Sjanger: Drama, Spillefilm, Historisk drama

Nasjonalitet: Sverige

Spilletid: 110 minutter

Språk: Svensk, Samisk

Regi: Amanda Kernell

Med: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj Doris Rimpi, Julius Fleischanderl, Olle Sarri, Hanna Alström

Aldersgrense: 9 år

Visninger

Ventefilm, Intro
15/11, 15:00
Elverum Kulturhus - Storstua