The Epiphany

[two_third]

Etter å ha tjenestegjort i Libanon som 20-åring, har Åge Johnny levd et stille og familiekjært A4-liv i et rekkehus på Kongsvinger. For noen år siden tok han opp ungdomsinteressen for teater, og gjennom amatørteatret fikk han igjen prøvd seg på en scene i voksen alder.

I USA planlegger norsk-amerikanske Bruce Olav Solheim å sette opp en teaterforestillingen av et manus han har skrevet om da nazistene kom til Andøya og okkuperte hjemmet til foreldrene hans.

Bruce Olav søker etter en krigsveteran fra Norge til å spille en av hovedrollene, og mest for moro skyld melder Åge Johnny sin interesse. Tre måneder senere sitter en spent og nervøs Åge Johnny på flyet til USA, hvor han sammen med profesjonelle skuespillere fra Seattle skal framføre manuset til Bruce Olav.

For første gang siden han var i Libanon er Åge Johnny så langt unna familien, men i Seattle formes vennskap som vil vare livet ut.

Martin Høgberget (24) fra Kongsvinger er utdannet ved NISS i Oslo og WA Screen Academy i Perth, Australia. Han har vunnet flere priser for sin bachelorfilm ”Juliet”, blant annet publikumsprisen under USAs største kortfilmfestival Palm Springs Shortfest i California og under Down Under Berlin, men trives best med å jobbe med film- og kulturprosjekter hjemme i Hedmark.

Martin selv vil være til stede på visingen og presentere filmen for MoW-publikummet!

Trailer

[youtube=https://youtu.be/KEpbFyX2Aw0&w=594&align=left] [/two_third] [one_third_last]
#MoW15_Kortreist

Sjanger:
Dokumentar

Nasjonalitet:
Norsk

Produksjon:
2015/Martin Høgberget

Spille­tid:
40 minutter

Språk:
Norsk/engelsk (med norsk/engelsk tekst)

Regi:
Martin Høgberget

Med:
Åge Johnny Nabben Olsen, Bruce Olav Solheim, Gene Thorkildsen m.f.

Format:
QuickTime ProRes422 1080p

[/one_third_last]