The Show of Shows

[two_third]

The Show of Shows er intet mindre enn en filmatisk nytelse. Benedikt Erlingsson har fått eksklusiv tilgang til britiske National Fairground Archive og viser i sin siste dokumentar aldri før sette filmopptak av sirkusferdigheter gjennom mer enn et århundre. Erlingssons utvalg er imponerende, men enda mer bemerkelsesverdig er hans evne til å sette arkivmaterialet sammen på en slik måte at de forteller en dypere historie. Resultatet har blitt en levende og urovekkende hyllest til sirkuslivet.

Vi blir servert alt fra lystig dans og spektakulære stunts til den sørgelige utnyttelsen av dyr og barn. Dokumentaren er et rikt lappeteppe hvor hele fargeskalaen av sirkusferdigheter er sortert og montert sammen. Redigerer David Aleksander Corno viser en fantastisk forståelse for tema og rytme og Sigurd Rós sin spesialkomponerte musikk rommer alt fra fengende elektronika over symfoniorkester til korsang. Filmen er uten fortellerstemme, men utvalget, de stemningsfulle komposisjonene, den omhyggelige klippingen og gjentakelsene av like numre, kommenterer bildene på en tydelig og overbevisende måte. Den vold kroppen, dyr og barn utsettes for kan fornemmes med en tiltagende gru.

Benedikt Erlingsson er en av de mest suksessrike regissørene på Island i det siste tiåret og han har fått mange priser både for sitt arbeide som regissør, forfatter og skuespiller.

Filmen blir etterfulgt av et foredrag holdt av Finn Skårderud.

Trailer

[/two_third] [one_third_last]
Avslutningsfilm

Sjanger:
Dokumentar

Nasjonalitet:
Island

Produksjon:
Heather Croall, Vanessa Toulmin, Margrét Jónasdóttir og Mark Atkin, 2015

Spille­tid:
76 minutter

Språk:
Engelsk

Regi:
Benedikt Erlingsson

Musikk:
Sigur Rós, Hilmar Örn Hilmarsson

Format:
DVD

[/one_third_last]