Under the Sun

[two_third]

Under the Sun er en propagandafilm om Nord-Korea som samtidig viser det som ligger bak iscenesettelsen av fasaden – en film som vil gi deg hakeslepp!

Etter flere år med forhandlinger fikk den russiske regissøren Vitalij Manskij tillatelse fra Nord-Koreas myndigheter til å lage en dokumentar om en nøye utvalgt familie. Vi følger den 8 år gamle Zin Mi sine forberedelser til feiringen av Kim Jong-Ils bursdag. «Min far sier at Korea er det vakreste landet…» sier hun mens hun blir filmet i glade, patriotiske skoleopptog, i danseklasser, eller med sine foreldre når de spiser nydelig mat i deres pittoreske leilighet.

Manskij måtte lage filmen under streng statlig kontroll, myndighetene skrev manus og valgte både opptakssted og intervjuobjekter. Alt som ble filmet måtte gjennom en streng sensur, men det myndighetene ikke visste var at teamet fortsatte å filme og dermed fanget spillet som foregikk bak kulissene mellom de nøye planlagte opptakene. Sammenstillingen av disse to svært forskjellige virkelighetene gir oss et sjeldent innblikk i hvor mye kontroll og manipulasjon som brukes for å fremstille Nord-Korea og dets folk på en positiv måte.

Filmen har vunnet priser for beste dokumentar og beste regi i 2015.

Trailer

[/two_third] [one_third_last]
Propagandakrig

Sjanger:
Dokumentar

Spilletid:
106 minutter

Produksjon:
Natalaya Manskaya, 2015

Nasjonalitet:
Russland, Tyskland, Tjekkoslovakia, Latvia og Nord-Korea

Språk:
Engelsk

Regi:
Vitalji Manskij

Rettigheter:
Barentsfilm AS

Format:
DVD

[/one_third_last]