Utstilling av Morten Risbergs bilder fra invasjonen av Ukraina

 

Utstilling med bilder fra Ukraina

I år har vi et levende festivalområde i Rådhusfoajeen, i den forbindelse har vi i samarbeid med Skraa, satt opp en utstilling med bilder fra invasjonen av Ukraina, tatt av den lokale fotojournalisten Morten Risberg. Bildene gir et bredt og sterkt inntrykk av situasjonen, fra kamp til flukt og hverdagsliv. Bildene vil være et godt supplement til årets fokus på det som skjer i Ukraina.

 

 

Morten Risberg er født og oppvokst i Elverum. Han har en mastergrad i geografi, men siden 2017 har han jobbet som frilans fotojournalist på fulltid. Temaer inkluderer konflikt, migrasjon, miljø og politikk. I 2020 ble han kåret til årets frilanser av Norsk Journalistlag. Han har tidligere blant annet dekket krigen i Nagorno-Karabakh, flyktningkrisen mellom Polen og Hviterussland, og migrasjon på Balkan-ruten. Risberg har reist til Ukraina fire ganger det siste året – både før og etter invasjonen – og besøkt de fleste hjørnene av landet; blant annet Kharkiv, Mariupol, Kyiv, Lviv, Dnipro og frontlinjen i Donbas. Har fra disse turene levert reportasjer og materiale til VG, Dagbladet, Klassekampen, Nettavisen, The Guardian, Telegraph og Al Jazeera

Kom å ta en tur innom, utstillingen er gratis, og man kan kjøpe noe godt å spise av Elverum Sandwich som har kafé, eller man kan besøke Norli Kremmertorget pop-up bokhandel.

Utstillingen står fra onsdag kveld klokken 18:30, festivalkaféens åpningstider er fredag 18.11 klokka 11:30-21:30 og lørdag 19.11 klokka 11:30-21:30.