Vi ønsker frivillige, er det deg?

Har du lyst til å være med på å gjøre årets Movies on War til en morsom, god og proff festival?

Den 12. utgaven av Movies on War går av stabelen 16. – 20. november, og vi trenger engasjerte frivillige som har lyst til å bidra til å lage Innlandets største filmfestival i Elverum sentrum. Vi trenger også en frivilligansvarlig, send mail om dette kan være interessant.

Påmeldingsfrist: 18. oktober (fleksibel)

Hvilke goder får jeg som frivillig?
Som frivillig får du verdifull arbeidserfaring og innsikt i hvordan en filmfestival drives, og du får møte mange spennende mennesker. Som frivillig får du gratis festivalpass. Vi arrangerer en kick-off, der du får festival-t-skjorta, og du blir invitert til et treff i etterkant av festivalen. Vi har også spesialarrangementer og tilbud for de frivillige året rundt. Etter endt arbeid kan du få en arbeidsattest som dokumenterer din innsats.

Hva er ditt ansvar som frivillig på Movies on War?
Å være frivillig under Movies on War krever at du setter deg inn i nødvendig informasjon, møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Det er viktig å være blid og imøtekommende overfor vårt festivalpublikum, gjester og andre frivillige – som frivillig er du vårt ansikt utad.

Tidsbruk
Frivillig-jobbene vil i all hovedsak foregå under festivalens datoer 16. – 20. november, men det vil være behov for noe hjelp under skolevisninger på dagtid 11. november samt 14.-16. november, stand og plakatoppheng i tiden før festivalen. Meld i fra dersom du skulle ønske/ha mulighet til å være frivillig utenom festivaldatoene.

Her er de forskjellige oppgavene du kan bidra med som frivillig:

Sjåfører:

Det er en del gjester som kommer på årets festival, disse trenger å hentes/leveres – hovedsakelig på skysstasjonen, men det kan også forekomme kjøreoppdrag til Hamar eller Oslo lufthavn.

Her trenger vi deg med førerkort og helst egen bil (bensin dekker festivalen). Du vil få muligheten til å bli kjent med flere spennende gjester, regissører og forfattere. Vi trenger godt humør og solid løsningsorientering. Du blir det første mennesket fra festivalen gjestene møter 😊

Profilering/dekor:

Denne gruppa skal samles noen ganger i tiden fremover mot festivalen, med ett mål: hvordan synliggjør vi at det er festival i byen? Her er ingen idé for stor eller sprø. Det er begrensede midler så det hjelper å være kreativ. Gruppa har ansvaret for å henge opp plakater i by og omkrets, og ikke minst tenke ut og produsere dekor til både by og festivalområde. Denne gruppa vil ha de mest fleksible arbeidstidene.

Stands/vakt:

Denne gruppa er ofte det vi kaller festivalens «ansikt utad». Gruppa vil være ansvarlige for å holde stands der det føles relevant i tiden frem mot festivalen. Målet er å skape engasjement for byens festival, samt opplyse de som ikke allerede vet om festivalen. «Alt er lov» for å skape dette engasjementet, kanskje kan man ha konkurranser? Quiz? Gruppa får plakater, roll-ups og annet materiell til denne jobben.

Under festivalen vil gruppa være ansvarlig bistå i døra på kinoen, samt rydde salene mellom visningene blant annet.

Info og gjestehåndtering:

Under festivalen ønsker vi å ha en info-stand der gjester og publikum kan få informasjon om det de lurer på. Kinopersonellet har ikke alltid den informasjonen, så da er det fint at vi kan tilby den. Denne gruppa har ansvaret for å bidra til et hyggelig og levende festivalområde (på kulturhuset). Det blir salg av diverse merch/t-skjorter, og vi vil ha en kafé fra fredag til lørdag, hvor det trengs hjelp til å rydde og gjøre det hyggelig.

En annen del er å være til stede for gjestene ved festivalen, kanskje har de lyst til å dra på museer, eller få en guidet tur gjennom byen? Her kan du være behjelpelig! 😊

Generelt

Om det er filmer eller arrangementer du gjerne vil få med deg, skal vi selvfølgelig tilpasse så godt vi kan etter dette, og du får muligheten til å se filmene du er satt som vakt for.

Vi håper du kan stille i minst to dager i festivaluka eller tre dager i perioden før, men det er kjempefint om du har muligheten til å stille mer!

Hvis du har spørsmål, ønsker å være frivillig, eller har bestemte frivilligoppgaver du kan tenke deg å jobbe med, send en mail til post@moviesonwar.no. Skriv gjerne også hvilke tider det ikke passer deg å jobbe, men om du er usikker (både ang. tid og oppgaver) kan vi se over det sammen.

Påmeldingsfrist: 18. oktober (fleksibel)